Un alt examen pentru dascãli

Profesorii sustin, mâine, un nou examen. Este vorba de examenul national de definitivare în învãtãmânt. Potrivit Inspectoratului Scolar în aceastã sesiune s-au înscris 15 candidati.

“Examenul national de definitivare în învãtãmânt – sesiunea 2016, se va desfãsura în data de 4.08.2016, la Colegiul National Pedagogic ”Regina Maria” Deva. Candidatii care au validat fisele de înscriere vor avea acces în sãlile de concurs în data de 4.08.2016, între orele 8 si 8.45”, aratã oficialii ISJ Hunedoara.

Cei mai multi candidati sustin examenul la disciplina limba si literatura pentru copii, metodica activitãtii instructiv-educative din învãtãmântul prescolar, pedagogie prescolarã si elemente de psihologie a educatiei. Profesorii care sustin anul acesta examenul de difinitivat vor sustine examenul scris de definitivat pe data 4 august 2016. Conform calendarului Definitivat 2016, în 11 august 2016 va avea loc afisarea rezultatelor, în 11-12 august 2016 înregistrarea eventualelor contestatii, iar în 18 august 2016 afisarea rezultatelor finale. Nota minimã pentru promovarea acestui examen este 8.

Examenul de definitivat constã în sustinerea a cel putin douã inspectii speciale la clasã si o probã scrisã si se sustine în limba românã. Cadrele didactice care predau la clase cu predare integralã în limbile minoritãtilor nationale pot sustine probele examenului în limba de predare a disciplinei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.