Ofertã educationalã racordatã la piata muncii

Scoala Sanitarã Postlicealã din Petrosani este racordatã la piata muncii din România, dar si din strãinãtate. Persoanele care au aptitudini de asistent medical generalist pot urma cursurile Scolii Sanitare Postliceale, iar dupã absolvire îsi pot gãsi un loc de muncã fie în tarã, fie peste hotare.

“Scoala este înfiintatã prin ordin de ministru nr. 5048/17.09.2013. Cei care vor sã vinã la noi au parte de cursuri care se organizeazã în sãli moderne, dotate la standarde europene, conform normativelor. Practica se face la Spitalul de Urgentã din Petrosani”, a declarat Carmen Rus, managerul Scolii Sanitare Postliceale din Petrosani. Totodatã, înscrierea se face fãrã testare, în limita locurilor disponibile. Sunt acceptati si tinerii care nu au diplomã de bacalaureat. Conditia în cazul acestora este ca pânã la terminarea cursurilor Scolii Sanitare Postliceale sã dobândeascã diploma de bacalaureat.

“Avem cele mai mici taxe de scolarizare. Taxa anualã este de 1600 de lei, plãtibilã în rate. Diploma de absolvire a scolii postliceale este recunoscutã atât în tarã cât si în strãinãtate”, a mai spus sursa citatã. Oferta educationalã a Scolii Sanitare Postliceale din Petrosani este variatã. Se oferã instruire practicã în conditiile impuse de curriculum-ul scolar si se calificã doritorii pentru meseria de asistent medical generalist. Pentru cei interesati, înscrierile au loc pânã în data de 12 septembrie 2016.

Monika BACIU