Gunoiul din toatã Valea Jiului, dar nu numai, va ajunge, într-o sãptãmânã, la Petrosani, pe un teren aflat în apropierea statiei de sortare si transfer din Colinie.

Decizia le apartine autoritãtilor din zona Vãii Jiului, care s-au sfãtuit cu reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara si au gãsit aici un spatiu ce poate fi folosit mãcar câteva luni, pânã ce va fi functional noul sistem de gestionare al deseurilor si groapa ecologicã de la Bârcea. „Tinând cont de situatia de urgentã pe care o avem, în sensul în care începând cu 16 iulie nu se  vor mai putea depune deseurile la groapa de la Vulcan, ca si solutie de urgentã, care poate fi realizatã într-un timp scurt, am gãsit sã amenajãm platforma de stocare a deseurilor. Ea se gãseste pe terenul Consiliului Judetean Hunedoara, unde, actualmente, este statia de sortare. Este un teren de 14.000 de mp, iar pe 3 – 4 mii de mp este zona unde se va amenaja aceastã platformã de stocare temporarã”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedinte al C.J. Hunedoara. Maxim un an de zile vom duce pe dealul din Dâlja gunoiul si acesta nu va fi încã sortat, dupã cum ne explicã cei de la Consiliul Judetean. „Acolo vor fi doar depozitate temporar, pe o perioadã de maxim 12 luni. Nu se pune acum problema sortãrii lor”, a mai adãugat Sorin Vasilescu.

Groapa de gunoi de la Vulcan mai este deschisã pânã sâmbãtã, iar de duminicã, fiecare edil din Valea Jiului va trebui sã se gospodãreascã, iar cea mai mare parte a gunoiului va ajunge la Petrosani.

Diana Mitrache