Existã activitãti în care fãrã vocatie, fãrã dãruire si fãrã sacrificii personale nu se poate vorbi despre supravietuire. Despre trãire nici atât. În cazul teatrului, actorul urcã, spunem noi, gata sã-si sacrifice sufletul, sã si-l punã în palmã si, asezat frumos acolo, în cãusul cald, sã-l ofere spectatorilor.

Un hunedorean face teatru de mai bine de patru decenii, timp în care a cadorisit mii, zeci de mii de spectator, care au avut bucuria sã-l întâlneascã pe scenã. Patru decenii de teatru si peste 40 de filme artistice în care a fost prezent. El este Eugen Cristian Motriuc, actorul hunedorean care a dus pe scena Teatrului Mic din Capitalã spiritul motilor din Tara Zarandului. L-am rugat pe Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artã Deva sã ne vorbeascã despre acest om între actori si actor în propria-i viatã.

Eugen Cristian Motriuc, un om, un spirit, un actor. Durere, pãtimire, sperantã… Speranta de o clipã cât sã-ti netezesti lacrima-n sudoare… atât. Teatrul trebuie sã doarã, râsul stârnit de acolo e pãtimire. Aceste fragmente din gândurile marelui actor mã bucurã si mã încarcã cu energii nebãnuite pentru cã hunedoreanul nostru care exceleazã de 33 de ani la Teatrul Mic (altii ar spune de o viatã) este un exemplu de dãruire, implicare, demnitate si conduita scenic, si nu sunt cuvinte goale. A jucat în peste 40 de filme artistice, începând cu „Fiul muntilor” în 1981 si terminând cu „Secunda de viatã” a lui Ioan Cãrmãzan. A refuzat sã joace în telenovele si bine a fãcut renuntând la o notorietate desuchiatã cum o preferã multi confrati.

A preferat teatrul… la început la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, urmând o carierã tumultuoasã la Teatrul Mic din Bucuresti. Eugen Cristian Motriuc face teatru de 40 de ani… si îl face bine, cu maxim de profesionalism. Un ultim cuvânt… „Bravo maestre!”, te asteptãm cu drag si la Teatrul de Artã Deva.

Pentru exemplul de dãruire în folosul publicului si al artei, pentru întreaga sa carierã, vã propunem sã ne întâlnim cu el si sã-i spunem cã-i multumim pentru ceea ce ne oferã. Sâmbãtã, 02 iulie 2016, ora 11.00, domnul Eugen Cristian Motriuc vine sã-l întâlnim. Aveti ocazia sã îl priviti în ochi, sã-i spuneti o vorbã caldã si sã fiti parte dintre cei care îi vor multumi oficial printr-o diplomã si un buchet de flori venind în fata statuii lui Decebal din centrul Devei.

Initiatorii proiectului „Premiantii fãrã premii”