Monden

Traditia premiatã de primarul Cristian Resmeritã

Nedeia Sânzienelor din statiunea montanã Straja este cel mai asteptat eveniment al sezonului cald. În fiecare an, în data de 24 iunie, are loc la mare altitudine nedeia Sânzienelor, dar si mult asteptata paradã a cailor.

Si în acest an Primãria si Consiliul Local al Municipiului Lupeni, în colaborare cu societatea comercialã Comexim R au organizat Nedeia Sânzienelor. Cu acest prilej, pe o vreme însoritã si intr-o atmosferã de sãrbãtoare, sute de turisti,  iubitori ai traditiilor populare românesti, au împânzit statiunea si au putut admira frumoasele costume populare momârlãnesti purtate cu mandrie de localnici. Acestia au luat parte la traditionalul concurs de cai ai cãror câstigãtori au fost premiati de primarul Cristian Resmeritã, viceprimarul Iacob Mesaros si pãstrãtorul datinilor din statiunea Straja, Emil Pãrãu.

“Nu pot decât sã mã bucur, sã vãd cã de la an la an numãrul turistilor iubitori ai traditiilor populare românesti prezenti în Statiunea Straja, la Nedeia Sânzienelor devenitã traditionalã, este din ce în ce mai mare. Am premiat cu mare drag câstigãtorii concursului de cai, acesta fiind vedeta nedeii, cel mai împodobit cal, dar si pe cei mai vârstnici pãstrãtori ai traditiilor populare românesti, turistii putându-se bucura si de un spectacol de muzicã popularã de bunã calitate”, a declarat Cristian Resmeritã primarul municipiului Lupeni.

La final, atmosfera a fost încinsã de un spectacol de muzicã popularã al cãrei vedetã a fost îndrãgitul artist de muzicã popularã Puiu Codreanu.

Monika Baciu