Alesii fãrã de partid ai Vãii Jiului chemati la constituirea “Platformei independentilor din România”

“Fostul primar al vestitei de acum Pestera, actual primar la Medgidia, Valentin Vrabie va organiza în viitorul apropiat o întâlnire a primarilor independenti si nu numai, pentru a initia o formã de organizare a acestora, o Platformã a Independetilor. Nefiind înregimentati politic, deci fãrã un partid care sã-i sustinã, au sanse mai mici de a rãzbate singuri, iar respectiva platformã  poate sã le vinã în ajutor pentru alegerile viitoare” – Dan Marinescu, independent, clasat pe locul doi la alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Vulcan.

Vestitul primar al comunei Pestera, Valentin Vrabie, cel care a demosntrat cã se poate practica o administratie solidã dacã vrei si te implici fãcând din localitatea pe care a gospodãrit-o un brand, a câstigat alegerile locale devenind primarul municipiului Medgidia.

În 2008, a lãsat politica si s-a apucat serios de administratie transformând în totalitate locul si ridicand considerabil nivelul de viatã al cetãtenilor din Pestera.

Si pentru cã primarul crede cã alesii independenti sunt o solutie pentru viitor, dar le este foarte greu sã rãzbatã cãtre functii de conducere, s-a gândit sã initieze o formã de organizare a acestora.

“Fostul primar al vestitei de acum Pestera, actual primar la Medgidia, Valentin Vrabie va organiza în viitorul apropiat o întâlnire a primarilor independenti si nu numai, pentru a initia o formã de organizare a acestora, o Platformã a Independetilor din România. Nefiind înregimentati politic, deci fãrã un partid care sã-i sustinã, au sanse mai mici de a rãzbate singuri, iar respectiva platformã  poate sã le vinã în ajutor pentru alegerile viitoare. Am înteles cã întâlnirea va avea loc la Giurgiu. Urmeazã, dupã ce se mai aseazã lucrurile dupã aceste alegeri locale, sã se stabileascã exact când si cum se va întâmpla” – a declarat independentul Dan Marinescu, ocupantul locului doi la alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Vulcan.

În primele declaratii dupã câstigarea alegerilor, Valentin Vrabie a subliniat cã se astepta, trecând de la comunã la municipiu, ca aceastã campanie sã fie la alt nivel, cu oarecare bun simt, dar a dat peste grupuri de interese care aveau doar strategii prin care sã pãstreze la puterea si implicit interesele de grup. Doar cã cetãtenii stiau si au ales sã-si salveze orasul printr-un primar independent. Pânã la reformarea partidelor, a aparitiei liderilor responsabili, independentii par a fi solutia în administratiile publice dupã modelul Vrabie.

Ileana Firtulescu

Advertisements