Cristian Resmeritã si-a tinut cuvântul dat minerilor! Victorie în numele minerilor. Stagiul de cotizare modificat la 20 de ani

Proiectul de lege privind modificarea stagiului de cotizare de la 30 la 20 de ani a trecut. Acesta a fost aprobat de Camera Deputatilor. Un singur vot a fost împotrivã, proiectul care vine în sprijinul minerilor fiind aprobat de 243 de deputati.

“În calitate de parlamentar al Vãii Jiului doresc sã multumesc tuturor colegilor nostri pentru aceastã initiativã foarte bunã, spre deosebire de alti colegi de-ai mei care vorbesc din filem. Sunt un om care cunosc mineritul, am intrat în minã, tatãl meu a lucrat 20 de ani în minã. Prin aceastã lege se face o reparatie extraordinarã pentru 10.000 de oameni care au lucrat sau încã lucreazã acolo. Trebuie sã respectãm adevãrul istoric. În anul 2012 în primul meu mandat de deputat am încercat sã repar aceastã nedreptate fãcutã de unii dintre colegii nostri. Am primit un refuz la vremea respectivã si acel proiect pe care l-am fãcut în anul 2012 a primit un refuz categoric, un NU categoric, din partea doamnei Mariana Câmpeanu, ministru Muncii, la vremea respectivã, care este si senator de Hunedoara. În urmã cu ceva vreme, presedintele Liviu Dragnea a venit în Valea Jiului, am venit pe masa discutiilor aceastã problemã. Vã multumesc pentru cã sunteti artizanul acestui lucru extraordinar de bun pentru Valea Jiului”, a spus deputatul Cristian Resmeritã în plenul Camerei Deputatilor. Pensionarii care se încadreazã în prevederile acestei legi vor avea pensiile recalculate.

“Ba mai mult, pe baza unor cereri de recalculare, toate pensiile celor care au lucrat în grupa I de muncã, vor fi recalculate începând cu 1 ianuarie 2011. Începând cu luna imediat urmãtoare, oamenii îsi vor primi pensiile întregi. S-au fãcut niste simulãri la Comisia de muncã si rezultã cã oameni care au acum pensii de 2.000 de lei, primesc între 700 si 900 de lei”, a mai adãugat Cristian Resmeritã. Legea Pensiilor mai trebuie doar sã întruneascã votul deputatilor, iar apoi toti pensionarii care au plecat din sistemul minier dupã 2011 vor primi sume de bani în plus la pensie.

Camera Deputatilor, for decizional a adoptat Proiectul legislativ nr. 614/2015 ,pentru modificarea art.56 si art.57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si stagiul complet de cotizare  pentru cei care au realizat stagii de muncã în conditii de muncã speciale aici încadrându-se si cei care au lucrat în minerit si a celor care au desfãsurat activitate în zona I si II de radiatii se modificã de la 30 la 20 de ani.

“Este o mare bucurie pentru mine faptul cã am reusit sã îmi închei mandatul de deputat, respectându-mi toate promisiunile, fatã de cei care m-au trimis în Parlament. Modificarea stagiului de cotizare pentru mineri a fost o ultimã promisiune fãcutã, pentru care am dus o luptã grea, dar astãzi aceasta a fost îndeplinitã. Multumesc pe aceastã cale colegilor mei deputati din Hunedoara, colegilor deputati si senatori din tarã pentru sprijin, care au înteles importanta acestei modificãri pentru cei care au lucrat în conditii grele, le multumesc tuturor celor care au avut încredere în mine”, a declarat Cristian Resmeritã.

Monika BACIU

21 de comentarii la „Cristian Resmeritã si-a tinut cuvântul dat minerilor! Victorie în numele minerilor. Stagiul de cotizare modificat la 20 de ani

 • 15 iunie 2016 la 20:58
  Permalink

  pentru dreptate si informare corecta a cetatenilor parlamentarii care au intors legea sunt miron vasilica steliana si neculai bereanu sustinuti de alti 14 colegi niciunul din hunedoara…..poate era normal sa nu mintiti cetatenii resmerita n a facut nimic altceva decit sa ridice mina azi cind demersurile colegilor lui s au votat …..chiar ne luati de prosti pe toti pentru acest specimen?

 • 15 iunie 2016 la 22:15
  Permalink

  Felicitari, daca se va aplica va fi primul lucru bun care s-a facut pentru oanenii din aceasta categorie sociala.

 • 15 iunie 2016 la 22:19
  Permalink

  cine naiba o sa va plateasca pensiile, idiotilor? vreti stagiu de cotizare 20 ani cand in tara asta sunt 7 mil de pensionari si vreo 4 mil si ceva de salariati (din care jumate la buget, deci nu platesc nicio contributie in realitate)?

 • 15 iunie 2016 la 22:51
  Permalink

  BAI DILIU ,TU FREACA TASTATURA,ALTII MUNCESC MAI NENICA,TARE BOU MAI ESTI

 • 15 iunie 2016 la 23:02
  Permalink

  BABORNITA AIA ,MARE RAHAT DE HUNEDOARA POATE DORMII LANGA BARBA-SU CARE IN ACTE E PUTRED DE MULT PTR PENSIE FALSA??

 • 16 iunie 2016 la 09:01
  Permalink

  bravo resmerita , sa moara totii fraierii de ciuda , i-ai ciuruit

 • 16 iunie 2016 la 09:17
  Permalink

  ba ciudateniilor ce va este ciuda ? aceasta lege a fost modificata de vechii ciocoi adica base,anastase,boc, care au si taiat salariile si pensiile pensionarilor din tara. acesti pensionari au muncit si riscat viata in mina, pentru ca fiecare dintre voi sa aveti caldura si lumina in casa. ciudatilor puneti mana pe munca si lasati ciocu jos.

  VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU TOT CEA-CE ATI FACUT PENTRU MINERI, SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE,FERICIRE, IN TOT CEA-CE AVETI SI PE VIITOR LA PRIMARIA LUPENIULUI,MULTA SANATATE INTREGII FAMILII SI MULTUMIRI INCA ODATA, SI DE ASEMENEA TUTUROR PARLAMENTARILOR DE HUNEDOARA SI INTREGI ECHIPE GUVERNAMENTALE CARE AU PUS UMARUL LA ACEST VIS DEVENIT IMPLINIT.MULTA SANATATE INCA ODATA. FELICITARI CU DUMNEZEU INAINTE !!

  BRAVO RESMERITA I-AI CURUIT

 • 16 iunie 2016 la 15:42
  Permalink

  de cand se aplica?sau e vrajeala?

 • 16 iunie 2016 la 15:57
  Permalink

  Draga Gogu, tu chiar nu intelegi ca sarlatanul de Rasmerita nu are nici o legatura cu acest proiect de lege ?

 • 16 iunie 2016 la 17:35
  Permalink

  chiar ai multumesc dl Resmerita pentru initiativele ce le a avut in parlament , chiar a luat cuvantul in sedinta de plen de 2 ori. asa ca infractorii sa taca si sa puna mana pe munca
  BRAVO RESMERITA I-AI CURUIT

 • 16 iunie 2016 la 18:40
  Permalink

  Esti doar un prost ca noaptea, bai gogu-milogu si o tii ca gaia-matu cu „initiativele”?!? babuinului. Te minti singur si-i vrei de fraieri pe mineri, asa-i milogule?

 • 16 iunie 2016 la 21:46
  Permalink

  mai bine diliu decat milog, cap sec

 • 16 iunie 2016 la 22:54
  Permalink

  CAP SEC ESTI TU TRANTORE,FAC PARIU CA TRAIESTI DIN ALOCATIE.NU ESTI DILIU ESTI CHIAR DILAU BINE DE TOT

 • 17 iunie 2016 la 08:06
  Permalink

  bai titan eu am impresia ca tu esti prost sau nu judeci, proiectul de lege a fost adoptat si votat de parlament ce nu intelegi ? resmerita sa luptat pentru pensionari, asa taci si dai la lopata
  BRAVO RESMERITA I-AI CURUIT

 • 17 iunie 2016 la 09:21
  Permalink

  titan pe tine aceast proiect de lege nu te intereseaza deoarece cred ca nu ai de munca sau esti un sustinator a vechilor nomenclaturisti care au distrus tara ,bravo initiatorilor si multumiri dl resmerita

 • 17 iunie 2016 la 09:22
  Permalink

  titan citeste legea si nu mai fi asa de nesimtit , asaca ciocu mic

 • 21 iunie 2016 la 22:36
  Permalink

  eu traiesc bine pt. ca nu stau cu mana intinsa, ba ‘s’il vous plait, monsieur’, sper ca acum dupa ce v-a batut piatra si v-a spalat apa (plina de tot rahatul mineresc din vale), v-a mai venit mintea la cap ….desi slabe sanse, cand nu e nici D-zeu nu cere…..

 • 21 iunie 2016 la 22:39
  Permalink

  Doamne,ajungi sa-i multumesti hotului ca te fura…..asa ceva…

 • 22 iunie 2016 la 07:38
  Permalink

  pleava tot pleava,gunoiul tot gunoi,faci parte din secta frustratilor si imbecililor

 • 25 iunie 2016 la 10:11
  Permalink

  se mai aude ceva de aceasta lege? s-au liniste pana la viitoarele alegeri……………….

 • 26 iunie 2016 la 08:11
  Permalink

  Titan, noi facem nota discordanta in tot amestecul asta de comentarii…dar, din pacate, un citat ilusteaza perfect situatia de aici: atunci cand esti mort, e greu pentru ceilalti, la fel si cand esti prost….nu te mai chinui sa le explici, asta am incercat si eu si am primit numai jigniri…lasa, sa platim pensii nesimtite parlamentarilor si primarilor, ca prostimea le multumeste pt. asta…….

Comentariile sunt închise.