CEH, companie prea „grea” pentru DNA

Complexul Energetic Hunedoara a fost “cãlcat”, anult trecut, de cei de la DNA. Au venit, au ridicat mai multe cutii cu documente si … cam atât.

La aproape un an de la descindere, rezultatele anchetei încã nu pot fi fãcute publice. Încã nu a fost trimis nimeni în judecatã. Au fost audiate doar câteva persoane din structura de conducere si cam asta a fost tot.

“Dosarul la care faceti referire, mediatizat prin comunicatul nr. 1286/VIII/3 din 17 iulie 2015, se aflã în lucru la DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în acest moment nu vã putem oferi alte informatii, în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001”,  se aratã într-un rãspuns al Directiei Nationale Anticoruptie. Dosarul face referire la importul de cãrbune care a avut loc la Complexul Energetic Hunedoara. Cei care au semnat pentru importurile de cãrbune care au adus prejudicii considerabile societãtii vor da acum cu subsemnatul în fata organelor de urmãrire penalã. Corpul de control al primului-ministru a trimis dosarul la DNA, iar din vara anului trecut au început si actiunile.

“Corpul de Contrl al primului-ministru, ca organ cu atributii de control a sesizat organele de urmãrire pealã, respectiv Directia Nationalã Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, privind operatiunile sau actele ilicite în legãturã cu care au rezultat indicii de sãvârsire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmând ca organul de urmãrire penalã, sau dupã caz, instanta de judecatã sã hotãrascã asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovãtiei”, se aratã într-un rãspuns al Corpului de control al primului ministru. În decursul anilor, CEH a importat sute de mii de tone de cãrbune, desi acestea nu au fost necesare, stocurile termocentralelor având suficientã resursã. Mai mult decât atât, în anumite cazuri, cãrbunele din import a fost mai scump decât cel produs în Valea Jiului.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.