Salariile S.N.I.M la mâna CEH

Doar un sfert din suma necesarã pentru salariile minerilor de la minele aflate pe închidere erau garantate cu doar o zi înainte de chenzinã. Situatia se repetã periodic pentru cei angajati la minele neviabile sunt dependenti de situatia de la CEH.

Banii ar urma sã intre pe cardurile minerilor de la Petrila, Paroseni si Uricani, miercuri 15 iunie, însã, marti la prânz nu aveau toatã suma în conturi. Conducerea societãtii spune, însã, cã face demersurile necesare pentru ca banii sã nu întârzie.

„Am avut mai multe discutii cu conducerea CEH. SNÎMVJ livreazã cãtre  CEH, o productie de 23.000 t, ceea ce înseamnã între 4 si 4,5 milioane de lei lunar, în functie de pretul european al cãrbunelui. Am avut discutii. Avem deja livratã o anumitã sumã de bani. Urmeazã ca marti si miercuri sã ne întâlnim ca sã facem eforturi sã dãm banii de salarii în data de 15 iunie”, a declarat Aurel Anghel, director general SNÎMVJ. Minerii de la minele neviabile dau cãrbune din câteva abataje care mai sunt functionale, iar salariile lor depind exclusiv de plata transelor de la CEH. Mai mult, Complexul Energetic are o datorie de 40 de milioane de lei si nu reuseste  decât sã achite salariile lunar. Nici la Complexul Energetic Hunedoara situatia nu este mai favorabilã. Si aici existã riscul ca angajatii sã nu îsi primeascã banii.

“Existã un risc, dar au pornit termocentralele si dacã se încaseazã banii se vor plãti salariile”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Nu ar fi pentru prima datã când angajatii celor douã companii si-ar încasa salariile cu întârziere. Problemele cu care se confruntã Complexul Energetic Hunedoara dupã iesirea din insolventã pot duce la blocaje financiare.

Monika BACIU
Diana MITRACHE

3 comentarii la „Salariile S.N.I.M la mâna CEH

 • 15 iunie 2016 la 11:06
  Permalink

  DACA NU SUNT IN STARE SA ASIGURE SALARIILE SA SI DEA DEMISIA ANGHEL SI BOBAR AU JUMULIT DESTUL SNIM VJ CU VENITURI ENORME PENTRU ROMANIA DE AZI IAR LIDERUL LASZLO DOMOKOS E CORUPT PINA IN MADUVA OASELOR ….DOMNULE ANGHEL CIT MAI TOLERATI PONTAJUL FICTIV AL LUI LAZLO SI AFACERILE CU CASUTELE DE LA EFORIE…..

  Răspunde
 • 15 iunie 2016 la 12:52
  Permalink

  e generala chestiunea ,toti liderii sun pontati ficti ,si la ceh ,doar nu degeaba beau cafeaua cu directorii.

  Răspunde
 • 15 iunie 2016 la 15:34
  Permalink

  domnule anghel citi directori mai schimbati la paroseni pentru ca nu vor sa i mai ponteze fictiv pe laszlo si fratii tugulea?de ce ii obligati sa falsifice consumul de curent la automatele de cafea ale lui laszlo si tolerati jaful de la casute……impartiti spaga cumva?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.