Mina Paroseni din cadrul Societãtii de Închideri de Mine a fost amendatã, de inspectorii ITM, dupã ce a primit un plan de remediere a defectiunilor, dar nu a reusit sã facã nimic. Si asta în conditiile în care toatã Societatea de Închideri de Mine functioneazã cu un singur abataj, cel de la mina Paroseni.

Nu mai putin de 10.000 de lei au primit amendã cei de la Paroseni si inspectorii ITM din Valea Jiului au gãsit acolo defectiuni cât la 4 abataje de la o minã precum ar fi cea de la Lupeni. Asta este inadmisibil, spun inspectorii de muncã, mai ales cã ar fi avut si timp de remediere.

„Din pãcate, în ultima perioadã am simtit cã au cam lãsat garda jos cei de la „închideri”. O perioadã de timp, problemele cele mai mari le aveam la CEH, iar aici nu. Din pãcate se constatã cã si ei nu-si mai realizeazã mãsurile stabilite de noi, astfel cã, la Mina Paroseni, foarte multe mãsuri stabilite la controlul anterior au fost nerealizate si, ca atare,  n-am avut ce face  si i-am sanctionat cu amendã contraventionalã. Sperãm cã a fost ca un dus rece si se vor trezi, având în vedere cã este un singur abataj la nivel de SNÎMJV, care, din punctul meu de vedere, fiind singurul, ar trebui sã arate impecabil”, a declarat Ileana Bodea, sefa SSM din ITM.

În Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului intrã minele Paroseni, Petrila si Uricani, dar la Petrila si la Uricani nu se mai extrage cãrbune din subteran. Doar la Paroseni mai este în functiune un abataj, cu un complex mecanizat, iar inspectorii de muncã spun cã nu vor accepta derapaje de niciun fel.

Diana Mitrache