„Mafiotii si-l însusesc acum pe Stanciu”, povesteste Ion Danciu, fostul arbitru, observator si presedinte de fotbal

Marti dimineata îmi sunã telefonul, la celãlalt capãt al firului fiind Ion Danciu (64 ani), cunoscutul fost om de fotbal.

Reporter: Alo? Salut, Ioane! Ce mai faci?

Ion Danciu: Bine, pe lângã casã. Da` sunt revoltat pe mafia asta din fotbal…

Rep.: Adicã?

I.D.: Pãi uitã-te si tu câtã tevaturã se face pe chestia cu Nicusor Stanciu, despre care acum toti se dau mari cã l-au descoperit.

Rep.: Totusi, nu înteleg…

I.D.: Pãi cine-l stia pe Stanciu ãsta acum vreo cinci ani? Avea 17 ani, juca la Unirea

Alba Iulia si l-am vãzut într-un meci în cãutãrile mele de jucãtori pentru F.C. Vaslui, unde atunci eram vicepresedinte. Jucase într-un meci cu Steaua, i-am spus lui Adrian Porumboiu despre el si în toamna lui 2011 l-am adus la Vaslui.

„Hizo mã înjura”

Rep.: Asa, si?

I.D.: Noi aveam la Vaslui o interdictie la transferuri de la U.E.F.A. si nu l-am putut legitima în acel an, dar Nicusor Stanciu lua 10.000 de euro pe lunã salariu fãrã sã joace! Antrenorul

Viorel Hizo mã înjura, spunând cã ce naiba am adus piticania asta la Vaslui. Pânã la urmã bãiatul s-a integrat si în februarie 2012 debuta cu gol la Poliesti (n.r. Petrolul – F.C. Vaslui

1-2), demonstrând reale calitãti. Ca sã nu spun cã a marcat si pe San Siro într-un meci cu Internazionale Milano!

„Samsarii roiau în jurul lui”

Rep.: Ce-a urmat?

I.D.: Se impunea tot mai evident prin vitezã si control excelent al mingii cu ambele picioare, dar au început sã se învârtã smecherii pe lângã el, gen impresarul Florin Manea, care dorea sã-l ducã la Astra sau la Dinamo. A intrat pe fir si Anamaria Prodan si în 2013 l-a dus la Steaua moca, fãrã nicio clauzã! Porumboiu a rãmas cu buzele umflate, Vasluiul s-a prãbusit, bine cã mãcar Nicusor Stanciu a ajuns ceea ce este acum.

Rep.: Cum îi vezi viitorul?

I.D.: Dacã o tine tot în ritmul ãsta, va face la Euro, în Franta, o figurã excelentã. Va sãri, valoric, de zece milioane de euro, se vor bate echipele mari pentru el. Ar merita, este un copil bun, tânãr, cu multe calitãti si cu mult bun simt. Am mai descoperit eu niste „vedete” si prin Valea Jiului, dar au ajuns vai de mama lor!

Singurul meu regret este cã mafiotii din fotbalul nostru si-l însusesc acum pe Nicusor Stanciu ca mari descoperitori ai lui, dar de fapt nici nu auziserã de el acum cinci ani.

Genut TUTU

Un comentariu la „„Mafiotii si-l însusesc acum pe Stanciu”, povesteste Ion Danciu, fostul arbitru, observator si presedinte de fotbal

  • 31 martie 2016 la 13:17
    Permalink

    Ba va uitati in gura la caraghiosul asta? Asta a facut de ras ideea de arbitru de fotbal, de ras a facut si Valea. Facea Ovidiu Ioanitoaie misto de el la fiecare emsiune unde era nelipsit, dar el, nataflet, nu se prindea, ii placea ca aparea la tv.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.