De la „concertele” din strada, in finala „Romanii au talent”

Inainte sa intre in competitia „Romanii au talent”, Loredana Fieraru, cea care a impresionat publicul si juriul cu vocea ei, dadea „concerte” in fata vecinilor.

Familia Fieraru din Vulcan nu a castigat competitia „Romanii au talent”, dar a reusit sa si faca o multime de simpatizanti. Vocea de inger a fetei, pe care multi au asemanat-o cu Andra, a impresionat publicul si juriul, iar Loredana si Cristian Fieraru au ajuns pana in finala. Au plecat la Bucuresti dintr-un cartier sarac al Vaii Jiului si au stralucit pe scena de la „Romanii au

talent”. Familia Fieraru este o familie modesta. Capul familiei, cel care ar face totul pentru fiica sa, lucreaza ca agent de paza si abia aduna cateva sute de lei lunar. Cristian Fieraru este dascalul Loredanei si o acompaniaza la tambal, instrument la care a invatat sa cante dupa ureche. Nu a avut bani sa urmeze o scoala de muzica, cum nici fata lui, Loredana, nu a studiat niciodata muzica in mod profesionist, in ciuda talentului sau. „Pentru noi este un mare castig sa ajungem in finala. Am facut sacrificii mari sa ajungem pana aici si nu-mi pare rau, pentru Loredana am facut totul. Vreau ca ea sa aiba o sansa, sa aiba un viitor mai bun si sa-si indeplineasca visul, acela de a ajunge o cantareata apreciata”, ne-a declarat, Cristian Fieraru, tatal Loredanei.

Le canta vecinilor

casa in care locuieste loredana fieraru1

Vecinii familiei Fieraru au numai cuvinte de lauda despre fata de numai 16 ani cu voce deosebita. „E deosebita, cuminte, respectuoasa. Aici sunt multi oameni saraci si ea dadea spectacole pe strada pentru noi. Un vecin avea statie si boxe, le scotea sambata pe drum si ea canta muzica populara cu tatal ei. Pe copiii din cartier ii invata sa danseze, si pe nepoata mea care a aici langa mine, ea a invatat-o.  Ne facea invitatii si ni le punea in cutia de posta. Sper ca vor avea si ei o viata mai buna pentru ca merita”, spune o vecina, Ecaterina Colonescu .  De asemenea, Adrian Rusu, unul dintre verisorii Loredanei, spune ca „suntem mandri. Eu m-am ocupat de saitul ei, am fost si la preselectie cu ea si tatal ei, la Timisoara, si am vazut cat de impresionat a fost juriul de vocea ei. E extraordinar de frumoasa”.

Autoritatile locale nu au ramas insensibile la talentul celor doi. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi, vrea sa o invite pe Loredana, alaturi de tatal ei, sa concerteze la Zilele Municipiului Petrosani.

Carmen Cosman

Advertisements