Lovitura de teatru la Vulcan / Primarul Ile cu organizatia municipala a PDL a trecut la PSD

Toata organizatia municipala a PDL Vulcan a trecut la PSD, iar primarul Gheorghe Ile va candida la alegerile locale din luna iunie pentru un nou mandat pe listele USL.

Decizia PDL-istilor din Vulcan a fost sustinuta de presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor care l-a desemnat pe Ile drept candidatul USL, din partea PSD la primaria Vulcan. Actualul primar al municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune ca s-a decis sa faca acest pas la indemul locuitorilor din Vulcan si a “sfatului batranilor”.

“Am fost curtat de mai multe partide, dar m-am decis, consultand si sfatul batranilor cum se spune, ca urmatorii 4 ani o sa ii fac din partea PSD. Vom intemeia o echipa buna la Vulcan, o echipa care doreste solidaritate si vrea binele cetateanului”, a declarat Gheorghe Ile, primar la municipiului Vulcan.

Desi recunoaste ca luptele de pe scena politica din Vulcan au fost aprige intre cele doua tabere, respectiv PSD si PDL, acum Laurentiu Nistor afirma ca organizatia PDL il va urma pe Gheorghe Ile. “Alaturi de Gheorghe Ile, am convingerea ca va veni o buna parte a PDL. Ce e mai placut decat ca echipa poate sa faca lucruri deosebite pentru comunitate?”, a precizat Laurentiu Nistor, care a punctat cea mai buna pozitie la Vulcan.

Cele mai multe scandaluri in Consiliul Local Vulcan s-au purtat intre PDL si PNL si marul discordiei a fost mereu presedintele PSD, Marian Coltescu, cel care a fost pana acum candidatul la fotoliul de primar din partea PSD. “Am ajuns la concluzia ca Gheorghe Ile este candidatul  cu cea mai buna vizibilitate la Vulcan, iar domnul Marin Coltescu, care imi e ca un frate, va avea o alta functie in acest partid. Nu ajungem pe un scaun pentru a ne fi bine noua, ci pentru ca romanul sa aiba o viata decenta si sa fie fericit ca e roman”, a mai declarat Nistor.

ªi viceprimarul Angela Stoica, presedintele organizatiei municipale a PDL Vulcan sustine ca il va urma pe Ile, mai ales ca nu au ce reprosa celor din PDL si nici nu au vrut sa justifice miscarea „asa cum nu s-au justificat cand au trecut de la PC la PDL”. „Sunt aici pentru a da si girul meu acestei decizii si, la momentul potrivit, voi trece, impreuna cu 90 la suta din membrii PDL la PSD”, a spus Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan.

Deocamdata, Gheorghe Ile nu s-a inscris in PSD, dar a sustinut ca nici nu are nevoie de asta, doar ca va candida din partea PSD la alegerile din iunie.

Presedintele organizatiei judetene a PDL, Dorin Gligor sustine ca a colaborat foarte bine cu echipa de la Vulcan, dar nimeni nu e de neinlocuit. “ Este prematur sa spunem ce vom face cu organizatia de la Vulcan, cert este ca nimeni nu e de

neinlocuit. Acum atentia mea este concentrata asupra faptului a ce se intamlpa in sectorul minier si cum infiintam complexul energetic cu includerea celor trei mine rentabile”, a conchis Dorin Gligor.

Candidat interzis

Marin Coltescu, desemnat in prima faza candidat pentru  functia de primar al Vulcanului, este interzis de ANI si instanta de judecata pentru a ocupa functii si demnitati publice pana in data de 12 noiembrie 2012. Prim vicepresedintele PSD Hunedoara, Sorin Vasilescu precizeaza ca interdictia se refera doar la functia de consilier local. Reprezentantii PDL si respectiv nou infiintata USP, acuza ca Marin Coltescu, desemnat candidat din partea PSD la functia de primar al municipiului Vulcan este INTERZIS trei ani de zile pentru functii si demnitati

publice si ca urmare se incalca legea. Anuntul cu interdictia inca se afla pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate si reconfirmata de instata de judecata. Ca urmare, in viziunea politicienilor reprezentanti ai puterii acesta nu are dreptul sa intre in cursa electorala.

Declarat incompatibil cu functia de consilier local, pentru ca a avut contracte cu Primaria Vulcan, Marin Coltescu a fost declarat incompatibil cu statutul sau de consilier local. Acesta a contestat decizia ANI si in data de 17 decembrie 2008, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea actului de constatare al Agentiei Nationale de Integritate, insa decizia a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta superioara a pronuntat, in 12 noiembrie 2009, hotararea prin care actul de constatare emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 18 septembrie 2008, cu privire la starea de incompatibilitate a lui Marin Coltescu, a ramas definitiv. Adica, Marin Coltescu a fost interzis pe functii publice pana in data de 12 noiembrie 2012.

Nu au stiut sefii pe linie de partid despre acest lucru?

Au stiut, dar acestia spun ca interdictia se refera doar la functia de consilier.

”Marin Coltescu a fost declarat incompatibil ca si consilier local, pentru ca analiza si respectiva decizie a fost luata din aceasta situatie. Deci interdictia se refera doar la functia de consilier local. Sigur ca exista interese ca Marin Coltescu sa nu candideze la primaria Vulcanului” – a declarat Sorin Vasilescu, prim vicepresedinte PSD filiala judeteana Hunedoara.

In interdictia ANI se spune: “Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data

eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului(…) Data la care expira interdictia de a exercita o functie sau demnitate publica – 12.11.2012”.

Diana Mitrache
Ileana Firtulescu

16 comentarii la „Lovitura de teatru la Vulcan / Primarul Ile cu organizatia municipala a PDL a trecut la PSD

 • 2 aprilie 2012 la 19:57
  Permalink

  Sa nu mai votam un tradator profitor ca Ile si o tanti de madam Stoica.

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 20:19
  Permalink

  asta e politica USL,nu are candidati si accepta orice posibil castigator,dar la cum va arata lista de consilieri vor obtine unpic peste procentul de 10% al pdl-ului Vulcan .cine ii mai voteaza pe duna,barbu ,socaci malvine,angela?aaa barbita?Chiar ne credeti prosti?

  Răspunde
  • 4 aprilie 2012 la 06:51
   Permalink

   Tanti Alina,PNL-ul merge pe liste separate? Cu PSD-ul sau poate cu UDMR-ul?

   Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 04:25
  Permalink

  Ile cu fufa de Angela veniti la „pachet” de la Mina Vulcan unde au cunoscut nebunii a la Romeo si Julieta li sa urcat acum puterea la cap si se cred de neinlocuit. Surprize,Surprize va fi in 10 Iunie pentru Romeo si Julieta.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 05:33
  Permalink

  JOS CIOCOIU ,JOS STRIGOIU SECURIST, MIRCEA IOAN MOLOT.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 05:38
  Permalink

  Asa suntem noi!
  De unde bate vantul puterii acolo fugim cu mic sau mare!
  TRADAREA este ceace stim sa facem pentru binele MUNICIPIULUI VULCAN!

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 06:02
  Permalink

  PDL va avea soarta PNT-CD. Toti membri PDL care nu incalcat legea sunt invitati sa paraseasca acest partid cand inca se mai poate. Dupa alegerile locale PSD va impune un moratoriu de 48 luni in care nu va primi nici un fost membru PDL.
  Stimati membri PDL din Valea Jiului care nu ati participat la jefuirea tarii si care doriti sa va continuati viata politica aveti o mana intinsa de la PSD sa doboram impreuna caracatita portocalie care a distrus Romania.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 06:20
  Permalink

  Domnule Ridzi,sincer cred ca ar trebui sa procedati la fel.
  Nimeni nu o sa va condamne daca veti fi de partea puterii.
  E singura optiune daca va pasa de acest oras.
  Doar asa veti avea bani sa mai faceti cate ceva.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 07:11
  Permalink

  sa mai vorbim de COLOANA VERTEBRALA? asa suntem perceputi oriunde…

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 07:32
  Permalink

  Al 4-lea partid ? Totul pentru putere si bani ! Bravoooo ! Cita stabilitate in idei !
  Ce model demn de urmat !!!!!!!!

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 08:28
  Permalink

  daca nu esim la vot in numar cat m-ai mare si sa votam cu mintea si inima, se va alege prafu de tot, din plocoane nu se poate trai decat doua zile si pe urma tragem toti la caruta bogatilor,inca patru ani de sclavie,sa va dea d-zeu intelepciune si sa nu m-ai facem greselile care le-am facut

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 09:01
  Permalink

  Mesaj pentru baietii de la PD. Dupa alegeri umplem puscariile cu cei care ati furat. Fugiti din tara cat inca mai puteti. Sfarsitul este aproape.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 09:02
  Permalink

  PD-stii care au furat cat au fost la putere trasi in tzeapa in Piata Universitatii cu marinaru’ sef in frunte.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 09:17
  Permalink

  Venezuela nu are tratat de extradare cu Romania. Cine nu vrea sa emigreze in Venezuela sa paraseaca PD cat mai repede si sa nu mai candideze in alegeri.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 09:39
  Permalink

  Fostul oracol de la Cotroceni – Lazaroiu a scris azi un articol in care afirma ca in urmatoarele 90 zile PDL se scindeaza. Se scufunda corabia.

  Răspunde
 • 3 aprilie 2012 la 09:54
  Permalink

  Stimati oameni de afaceri nu mai sponsorizati PDL. Nu mai ajunge la putere. GAME OVER.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.