Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Karoly Borbely, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, ca trebuie sustinutainfiintarea Complexului Energetic Hunedoara.

”Solutiile in domeniul energetic pentru judetul Hunedoara nu sunt foarte multe in acest moment, iar solutia ideala este infiintarea Complexului Energetic Hunedoara in toamna acestui an”, spune Borbely, ca urmare a faptului ca sunt sindicalisti care au stopat in instanta infiintarea CEH.

”Planul nostru de infiintare a CEH este benefic pentru Valea Jiului, pentru mineritul Vaii Jiului, pentru judetul Hunedoara. Cei care au actionat impotriva infiintarii acestui complex nu fac bine, intrucat Valea Jiului, cele doua termocentrale si mii de familii vor avea de suferit. Daca acesti sindicalisti isi urmaresc interesele proprii si atat, nu este bine”, sustine Karoly Borbely.

Legat de o parte dintre revendicarile sindicalistilor care se opun infiintarii CEF – e vorba de Federatia Nationala a Muncii, condusa de Constantin  Cretan si Valter Cojman – secretarul de stat in MECMA spune ca s-ar putea rezolva.

”Legat de stergerea datoriilor istorice ale Companiei Nationale a Huilei, exista un plan. Termenul corect este ca aceste datorii se vor stinge prin procedura de dare in plata. De asemenea, planul nostru este sa pastram locurile de munca ale oamenilor. Exista momente cand trebuie sa iei decizii importante, dar doar de dragul de a face agitatie nu poti actiona. Eu stiu ca anul acesta este campanie electorala si toata lumea promite, dar CEH este o realitate”, mai spune Karoly Borbely.

Anamaria NEDELCOFF