Omul de afaceri din Petrosani, Constantin Grecu, a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpã. Grecu a fost trimis în judecatã pentru cã a accidentat mortal un om, în apropiere unei treceri de pietoni, dupã ce s-a urcat bãut la volan.

Magistratii de la Petrosani, care au judecat dosarul în primã instantã, l-au condamnat al doi ani de închisoare pe Constantin Grecu, pentru ucidere din culpã. Totusi, judecãtorii au decis suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei, cu un termen de încercare de 4 ani.

De asemenea, Grecu a fost obligat la plata sumei de 1.450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare cãtre stat.  Sentinta poate fi atacatã cu recurs.

2-1Reamintim cã, la mijlocul lunii septembrie 2011, un bãrbat de 40 de ani, din Petrosani, care se întorcea acasã de la lucru, a  fost ucis în perimetrul trecerii de pietoni din zona Gãrii Petrosani de Constantin Grecu, care s-a urcat bãut la volan. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacã a consumat bãuturi alcoolice, iar rezultatul a fost pozitiv, de 0,33 la sutã în aerul expirat, dupã care Grecu a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Politistii l-au retinut pe omul de afaceri pentru 24 de ore, iar ulterior a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani, politistii solicitând arestarea preventivã a lui. Procurorii l-au pus, însã, în libertate, dupã ce au concluzionat cã victima nu era pe trecerea de pietoni, ci în apropierea ei.

Carmen Cosman