Campionatul national de fotbal-tenis s-a tinut la Lupeni, în Valea Jiului, pentru cã sunt cei mai buni la acest sport. Mai mult, la Lupeni se antreneazã si cea care a câstigat, ani la rând, tilul mondial la acest sport.

Bãieti si fete, finalistii campionatului national la fotbal-tenis s-au luptat, cu medaliile pe masã, la Lupeni. A fost o întrecere durã, cu tineri extrem de talentati, toti legitimati la Lupeni, pentru cã Clubul Comexim R Lupeni este cel mai bun din tarã. Tot de aici, ne dau asigurãri antrenorii, vor pleca la campionatul mondial, câtiva tineri, fete si bãieti.

„Am jucat cu medaliile pe masã, pentru titlul de campioni. De acest turneu final depinde chiar formarea lotului României. În finalã s-au calificat douã echipe din Salonta si noi, pentru cã Victory din Cluj nu s-au prezentat, deoarece nu aveau sanse. Noi am condus”, a declarat Dima Druncea, antrenorul echipei de la Lupeni.

Campionii României sunt, asadar din Lupeni, iar aceastã echipã este apreciatã la nivel national, pentru cã de aici pleacã la lotul national si mai apoi devin campioni mondiali, cei mai talentati si mai destepti tineri. Asta pentru cã, spune presedintele Federatiei Nationale de Fotbal-Tenis, niciun fotbalist si nicio fotbalistã care nu are rezultate la scoalã, nu ajunge în lot.

5-1„A fost un turneu de final de campionat, cu echipa din Lupeni, ce a plecat ca favoritã si la juniori si la fete. Mã bucur foarte mult cã am reusit sã organizãm finala aici la Lupeni, pentru cã e bine sã se joace finala aici la o gazdã ce are sanse de a câstiga”, a declarat Sabino Frederico Tereza Da Luz Tavares, presedintele Federatiei Române de Fotbal-Tenis, care a fost si arbitru în finala de la Lupeni.

De precizat cã, poate cea mai bunã sportivã, la nivel mondial, cu 5 titluri mondiale câstigate pânã acum este din Lupeni. A ajuns studentã la Bucuresti, a câstigat si aceastã finalã si acum va reprezenta România cu aceleasi sanse ca si pânã acum. „Tot aici avem si cea mai bunã fatã din lume. Ana-Maria Gherghel e jucãtoarea numãrul 1 la monentul actual în lume. A câstigat ultimele 5 medalii, din 5 posibile”, a mai adãugat presedintele federatiei.

5-2

5-3

Diana Mitrache