Eutanasierea – o solutie

S-au înmultit prea mult, iar iubitorii de câini comunitari ar trebui sã îi ducã acasã. Dacã nu, atunci eutanasierea e singura solutie, pentru cã alte metode au dat gres. Este pãrerea aproape unanimã a oamenilor din Petrosani.

Nimeni nu agreeazã ideea uciderii cu cruzime a maidanezilor, dar situatia a ajuns într-un punct critic. Cei mai multi locuitori ai municipiului Petrosani considerã oportunã eutanasierea câinilor fãrã stãpân, pentru cã, spun ei, a iubi un animal, nu înseamnã sã-l lasi în stradã si sã îi aduci un os.

Si atunci eutanasierea e o solutie. Cum o vor pune în practicã cei de aici nu se stie deocamdatã, dar majoritatea populatiei crede cã s-au încercat destulmetode ce au dat gres. „E foarte bine. Atâtia câini îi muscã pe copiii. Nu numai cã sunt de acord, cã umblã prin toate pãrtile, dar cred cã e singura solutie acum, cã am încercat destule Eu am câine mic, îl duc în lesã, îl îngrijesc, dorm cu el în pat, curãt dupã el, dar când ies afarã mã tem cã ne atacã maidanezii”, spune un bãrbat din Petrosani. „Sunt foarte multi câini maidanezi. Ti-e fricã sã iesi pe stradã, cã te muscã. Eu sunt de acord sã-i eutanasieze, pentru cã se omoarã oameni, copii. Dacã nu i1-2au mãsuri si sã îi tinã undeva, atunci sã îi omoare. Sunt de acord!”, spune o doamnã. „Cei care sunt pe stradã, da, trebuie eutanasiati. Dar cei care oamenii îi iau acasã si apoi le dã drumul pe stradã, mã intrigã. Eu am o cãtelusã si când plec cu ea pe stradã, plec cu botnitã, ca sã nu sarã la lume. Cei care stau în stradã ar trebui adunati undeva, cã bani vin pentru ei si dacã vin, unde se duc? Si solutia asta nu atinut deloc pânã acum, asa încât a sosit timpul sã luãm decizii radicale”, a adãugat o altã doamnã.

Alti oameni cred cã legile nu sunt respectate si ne dau chiar exemple din alte tãri. „O mãsurã foarte bunã e eutanasierea si, mai ales necesarã. Ceea ce este de imputat e cã în România nu se respectã legile, desi sunt bine fãcute. Un prieten de al meu din America, ziarist, la întoarcerea din SUA mi-a povestit  asa: un patron a dat un anunt sã angajeze niste oameni, printre cele impuse se cerea si permis  de conducere. I-a luat pe toti 10 care s-au înscris si în fiuecare zi s-a plimbat cu câte unul prin oras sã vadã cum conduc. În final le-a dat o masã si a zis cã angajeazã unul singur, pentru cã doar unul nu a încãlcat legea. La noi, de vinã e populatia care nu pretinde acel standard prevãzut de lege”, a adãugat un alt cetãtean.

1-1

Deputatii din Comisia juridicã si cea pentru administratie au aprobat eutanasierea câinilor maidanezi cu câteva conditii. Animalele trebuie tinute în adãpost 14 zile. Apoi, dacã nu sunt revendicate, pot fi eutanasiate. Stabilirea termenului în care se face eutanasierea câinilor nerevendicati se va face având în vedere capacitatea de cazare în padocuri si bugetul alocat.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Eutanasierea – o solutie

  • 11 septembrie 2013 la 23:14
    Permalink

    cel care ia ciinele acasa sa raspunda de el si de faptele lui.au ciini drepturi chiar daca ne maninca…rusine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.