10Maidanezi cu pasaport. La Petrosani functioneazã un ONG care are ca obiect de activitate protejarea animalelor fãrã stãpân. 400 de maidanezi sunt adãpostiti în centrul Love Animals de la Petrosani.

Doar în cursul lunii trecute au fost adoptati aproximativ 30 de cãtei. Reprezentantii adãpostului spun cã si strãinii sunt interesati de câini, iar pentru ca adoptia sã se realizeze trebuie parcursi mai multi pasi. E nevoie de sterilizarea si vaccinarea patrupedelor, dar si întocmirea unui pasaport canin. Dupã adoptie, reprezentantii adãpostului tin legãtura cu ”pãrintii adoptivi” ai patrupedelor prin intermediul internetului. Majoritatea iubitorilor de animale preferã câinii de rasã nu maidanezii.

”Vine, permanent lumea, rar, dar vine. Luna trecutã am avut10-1 peste 30 de adoptii care s-au dat la oameni cu contract. În acest contract este stipulat sã aibã grijã de el. Dacã nu mai pot sã aibã grijã de el sã ne contacteze si mergem si îl ridicãm de la fata locului”, spune Viorel Stoica, directorul Adãpostului Love Animals din Petrosani.

Adãpostul are o capacitate totalã de 400 de locuri, iar în prezent acesta este ocupat în proportie de 100%. ”400 de locuri, e full adãpostul. Nu ne ajutã nimeni. Doamna doctor care ne ajutã si se zbate peste tot si o mânã de iubitori de animale din oras. Nu am calculat niciodatã cât ne costã întretinerea animalelor”, a mai spus sursa citatã.

Maidanezii din adãpost sunt îngrijiti de reprezentantii centrului si de câtiva voluntari din localitate.Adãpostul Love Animals a luat fiintã în anul 2009, la initiativa medicului Viorica Karpinecz, presedintele asociatiei. Este situat lângã fosta exploatare minierã Dâlja, pe malul râului Jiu.

Monika BACIU