7Afarã e vopsit gardul, dar înãuntru e… dezastru. Responsabilii din statia CFR de la Petrosani au îmbrãcat clãdirile, ce stau sã pice în capul trecãtorilor, cu plasã, au scos bãncile murdare si au dat cu var. Totul pentru evenimentul de sãptãmâna viitoare.

Clãdirile pãrãsite ale statiei CFR din Petrosani sunt acum îmbrãcate cu plasã, ca nu cumva sã le cadã în cap trecãtorilor. Nimeni, însã, nu a fãcut nimic de ani de zile, iar zarva mare de acum s-a creat pentru evenimentul ce va marca 65 de ani de la inaugurarea liniei de cale feratã Bumbesti – Jiu – Livezeni. De câteva zile e aglomeratie mare si câteva firme si angajati ai statiei au mutat bãncile degradate, au scos cosurile infecte si acum îmbracã clãdirea fostei case de bilete în plasã. Asta ca nu cumva vizitatorii de marcã ce sunt asteptati la evenimentul de luni sã se trezeascã rîniti de tencuiala ce picã de pe ele. Mai mult, au dat cu var si au împânzit statia de afise cu „Pãstrati curãtenia!”. „Noi acoperim acum cu plasã si am dat jos partea din tencuialã ce stãtea sã cadã. Dar mai bine lãsau asa, poate vedea cine trebuie cã gara asta e în paraginã”, spunea unul dintre muncitorii care lucrau joi, de zor la statie.

7-1Peisajul dezolant a fost cosmetizat si cu var si fiecare linie a fost marcatã vizibil cu alb, dar dacã ai nevoie de toaletã, mai bine renunti, sau faci în tren.

Luni în statia CFR de la Petrosani vine trenul Moldovita, un tern de epocã ce va aduce cu el personalitãti ce au marcat istoria Cãilor Ferate Române. Tocmai de aceea, în aceste zile se cosmetizeazã clãdirile dãrãpãnate.

Diana Mitrache