7Bebelusul ce a fost aruncat de mama sa la gunoi asteaptã sã ajungã la pãrintii sãi adoptivi. Desi mai multe familii si-au anuntat intentia de a-l  adopta, micutul e încã la un leagãn cu copii abandonati, pânã ce se va finaliza procesul birocratic si pentru cã e putin bolnav.

Responsabilii de la Serviciul de Asistentã Socialã din Petrosani spun cã au luat legãtura cu cel putin douã familii care vor sã îl adopte, dar recunosc cã, din cauza birocratiei, micutul stã la un leagãn. În plus, el a avut si niste probleme de sãnãtate si acum chiar si mama care l-a abandonat trebuie sã semneze cã e de acord cu adoptia.

„S-a luat o mãsurã de protectie specialã pentru el. Este la leagãnul de copii din Hunedoara si urmeazã sã fie plasat, probabil, la o familie, la un asistent maternal. Deocamdatã e la leagãn cã a avut ceva probleme de sãnãtate, la stomac, din câte am aflat.

E operioadã scurtã în care va sta aici si apoi va merge lao familie. Deocamdatã, înainte de adoptie, el va fi dat în plasament la o familie, dupã care va fi adoptia.

Si în plus, va trebui si acordul mamei, care l-a recunoscut dupã ce a fost depistatã de politie si e pe numele ei”, a spus Cristina Mraz, sefa Serviciului de Asistentã Socialã de la Petrosani.

7-1Cecilia Vormair, femeia care i-a dat nastere si l-a aruncat apoi la container este si acum arestatã, dar pentru cã l-a recunoscut pânã la urmã, acum trebuie sã îsi dea acordul în momentul adoptiei. Mai mult, mama sa a fost una dintre cei care si-a exprimat dorinta de a adopta copilul, desi recent a semnat cã e de acord cu încredintarea cãtre tatã a primului copil pe care Cecilia Vormair l-a nãscut si l-a abandonat în grija tatãlui.

Copilul a fost gãsit în luna mai la un container din Cartierul Aeroport, de cãtre gunoierii care goleau ghena si salvat de la o moarte sigurã.

Diana Mitrache