Termoficarea din Valea Jiului, scoasã la licitatie

6Sistemul de termoficare din Valea Jiului va fi scos la licitatie la începutul lunii august, dupã ce Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã va fi constituitã legal. Retelele de termoficare vor fi preluate, în realitate, de Complexul Energetic Hunedoara, care va avea o sucursala înfiintatã în acest sens, dar trebuie parcursã procedura legalã a licitatiei.

La Petrosani s-a derulat cea de a patra întâlnire dintre edilii localitãtilor care pot furniza cãldurã în sistem centralizat si prefectul judetului  Hunedoara, în vederea constituirii ADI Termoficare. „Am discutat constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã pentru cele patru localitãti din Valea Jiului care furnizeazã agentul termic în sistem centralizat – Petrosani, Vulcan, Lupeni si o parte din Aninoasa, pe unde trece magistrala si unde existã bransamentele. Este a patra întâlnire pe care am avut-o, iar sãptãmâna viitoare trebuie sã iasã actele de la Judecãtorie. Sperãm ca, la începutul lunii august sã se organizeze licitatia pentru concesionarea sistemului de termoficare”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara. Practic ADI Termoficare va prelua retelele de la fiecare primãrie în parte, iar mai apoi le va concesiona prin licitatie cãtre un operator.  Acest serviciu va fi derulat, în realitate, de cãtre Complexul Energetic Hunedoara, iar societatea va fi constituitã ca un punct de lucru al CEH, asta chiar dacã, teoretic, oricine poate participa la licitatie dacã îndeplineste anumite conditii stricte.

6-1La începutul lunii septembrie a anului trecut s-a decis constituirea unui operator unic de termoficare pentru Valea Jiului. În acest fel s-ar elimina problemele generate de situatia financiarã extrem de dificilã a vechilor societãti, unele dintre ele falimentare, din cauza cãrora în iernile trecute populatia a tremurat de frig în case. Noul operator ar urma sã fie, de fapt, o sucursalã a Complexului Energetic Hunedoara, cu sediul la Paroseni, iar decizia de înfiintare a acesteia a fost luatã în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc în Valea Jiului.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.