Punctul pe i / GRAPINI, PE DERDELUS CU TINE!

8Ministrul pentru IMM-uri si Turism, Maria Grapini, s-a întâlnit, la mijlocul acestei luni, la Deva, cu reprezentantii autoritãtilor judetene, primari si agenti economici din judet. Buluc, nãdãjduind cã o vor lãmuri sã continue proiectele din Straja, Parâng ori Pasul Vâlcan, la locul faptei s-au prezentat si “ai nostri”, reprezentanti ai administratiilor locale si investitori în turism.

Cu roibul alb al guvernãrii între picioare, pe d-na Grapini a luat-o “pupãtoarea” pe dinainte si a spus cu un aer superior privind peste ochelari “Stiti câti kilometri de pârtie sunt în tarã? 127 de kilometri si sunt 147 de pârtii. Fiecare a vrut derdelusul lui. În momentul în care ai în Austria zeci de kilometri de pârtie si infrastructurã, nu o sã vinã turistul în derdelusul nostru”. Într-o tarã în care celor multi “le pasã”, în care societatea civilã are reactie, dupã o astfel de declaratie, Maria Grapini ar fi fost demisa imediat. În România însã, nu, acest lucru nu s-a întâmplat.

8-1Cu mici exceptii, printre care primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, nimeni nu  s-a simtit jignit si nu a reactionat. Am fost umiliti de cãtre o individa care si-a înfipt fundul în scaunul de ministru pentru IMM-uri si Turism si cu voturile celor din Valea Jiului. Pentru noi, cei de pe “derdelus”, deblocarea imediatã a investitiilor în turism este o chestiune de viatã si de moarte, nu un moft. În conditiile în care, încet dar sigur, dupã 1989 ati “paradit” mineritul, turismul este una dintre putinele sanse pe care noi, cei care ne “tragem” cu punga pe “derdelus”  le mai avem . Nu înteleg de ce parlamentarii din Valea Jiului tac, precum necuvântãtoru’ urât mirositor în tufã, si nu îi cer demisia acestei femei care face U.S.L de ocarã tocmai într-o zonã unde oamenii au asteptãri atât de mari de la Victor Ponta si cei care îi sunt în preajmã. Asta pentru cã în decembrie, înainte de a urca pe “derdelus”, Valea Jiului a trecut pe la urne si v-a votat, stimabila doamnã. Nu aveti dreptul, nici mãcar în numele crizei, sã opriti investitii care pot salva o zonã de la un dezastru social. Dacã s-au fãcut greseli în trecut, îndreptati-le, dacã s-a furat, bãgati hotii în puscãrii, însã nu condamnati la pierire o zonã, Valea Jiului, în care habar nu aveti pe unde se intrã.

Advertisements

Un comentariu la „Punctul pe i / GRAPINI, PE DERDELUS CU TINE!

  • 27 iunie 2013 la 09:56
    Permalink

    USL-ul isi bate joc de valea jiului,alo PSD te faci ca nu auzi si nu vezi sau dormi ca valea jiului a votat tot trimpul cu PSD-ul si in opozitie si la guvernare.

Comentariile sunt închise.