Trăitor într-o societate în care se pune mare preţ pe ceea ce se numeşte politically correct, am învăţat, sub auspiciile aspre ale legii, că nu mai trebuie să spun ţigan ci rom, că nu mai există persoană cu handicap ci persoană cu dizabilităţi, că homosexualii nu mai sunt o problemă ci o realitate acceptată, că transferul de gen este nu o aberaţie ci o alegere. Şi multe altele.

Am învăţat multe în ultimii zeci de ani, chiar dacă mi-au plăcut sau nu!

Merg frecvent la magazine, cunoscute mai curând sub numele de market. De cele mai multe ori nu găsesc loc de parcare şi mă învârt de câteva ori cu maşina ca să găsesc un loc în care pot să parchez ca să-mi fac cumpărăturile.

Niciodată, repet – NICIODATĂ, nu am parcat pe locurile indicate ca strict rezervate pentru cei care au probleme cunoscute sub numele de dizabilităţi.

M-am „târâit” încet încet prin parcare, şi dacă am văzut cănu am loc am plecat, fără a ocupa un loc rezervat celor cu dizabilităţi, chiar dacă acele locuri erau LIBERE!

Din ceea ce am văzut cu ochii mei la aceste market-uri mi-am dat seama că evlavia religioasă către Arsenie Boca la Mânăstirea Prislop, ce poate prin rugăciune să vindece este o mare păcăleală.

Am văzut cu ochii mei cum oameni care aveau maşinile parcate pe locurile celor cu dizabilităţi se întorceau din market fără nicio problemă de sănătate: nu şchiopătau, nu aveau membrele superioare ciunge, nu erau cu probleme de vedere…

Mi-am dat seama că în market se întâmplă ceva miraculos cu adevărat, că Arsenie Boca este depăşit cu totul…

Am gândit asta în raţiunea legii, care-mi spune clar că nu am voie să parchez pe locurile celor cu dizabilităţi…

Singura explicaţie logică, în condiţiile în care poliţia îşi face datoria, este că oamenii cu dizabilităţi care intră în market iasă sănătoşi!!! Doamne Ajută!

Când autorităţile recunosc această stare de fapt, când poliţia recunoaşte asta, nu-mi rămâne decât să-mi fac cruce de fiecare dată când trec pe lângă un market.

Sfântule Arsenie Boca, eşti depăşit de Sfântul Market, iar poliţia locală şi naţională recunoaşte asta fără clipire.

Valentin Fulger