Ne jucam cu 70 de milioane de euro!

Judetul Hunedoara risca sa piarda 70 de milioane de euro, daca oficialii nu vor gasi solutii pentru amenajarea deponeului ecologic de gunoi. Ultima locatie gasita de autoritati este la Bosorod, dar satenii nici nu vor sa auda de groapa de gunoi langa nasul lor.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, atrage atentia ca putem pierde fondurile europene nerambursabile, iar in acest caz fiecare administratie publica locala va trebui sa-si inchida singura vechile gropi de gunoi, iar sumele necesare nu sunt deloc de neglijat.

„Daca pana in iunie nu se incheie contractul de management a deseurilor, fiecare primar va fi nevoit sa inchida gropile de gunoi care mai functioneaza pe banii contribuabililor. In plus, vor trebui sa incheie contracte si sa duca deseurile menajere la iasi, eventual”, a declarat Molot, referindu-se la situatia in care Hunedoara nu avea un deponeu ecologic de gunoi.

Altfel, primarul, personal va fi amendat de inspectorii de mediu si, al randul sau edilul se va indrepta impotriva firmelor de salubritate, iar pana la urma tot omul de rand este cel care sufera, din cauza costurilor extrem de ridicate pentru depozitarea gunoiului menajer.

Ultima locatie stabilita de oficialii hunedoreni este pe raza comunei Bosorod, dar aici s-au lovit de opozitia localnicilor, care nu vor o groapa de gunoi, fie ea si ecologica, pe teritoriul comunei lor.

Presedintele CJ Hunedoara spune, insa, ca aceasta locatie este inca de actualitate, mai ales ca distanta pana la prima gospodarie este de 3 kilometri, iar legea spune ca trebuie sa fie de minim 1000 de metri. In plus, el spune ca nu este nicio problema de natura juridica a terenului pe care urmeaza sa fie deponeul construit, asa cum s-a reclamat la ultima dezbatere pe mediu organizata in Bosorod. „Este ultima sansa, ultimul tren”, a aratat presedintele CJ Hunedoara.

Carmen Cosman

Advertisements

3 comentarii la „Ne jucam cu 70 de milioane de euro!

 • 24 februarie 2012 la 04:50
  Permalink

  Da, extraordinar ramanem fara 70 milioarne euro, da vom fi groapa de gunoi a judetului, sau mai mult a vestului tarii, aici la Petrila urmand sa se aduca deseuri din mai multe jude?e, chestia cu deponeu „ecologic” e poveste… sa fim seriosi, unde se va depozita gunoiul, s asa mai departe , e mai bine fara ca si asa in Vale „se respira greu” din toate punctele de vedere. Asa c?, hhhuuuuuuuuuuuuuuuu deponeu ecologic, sa fie in alt judet, just go!

  Răspunde
 • 26 februarie 2012 la 06:55
  Permalink

  Ma minunez cind vad ca cei din PSD P etrila nu mai pot de grija populatiei,vezi doamne populatia sa nu respire un aer viciat,ar face bine daca in delegatiile in care merg tot pe banii Petrilenilor ar vizita un deponeu ecologic sau in cel mai rau caz sa se uite la tv,discovery,national geografic.
  Dar sa fim seriosi stie toata lumea de ce se opun

  Răspunde
 • 26 februarie 2012 la 20:35
  Permalink

  Romanilor nu li se explica ce inseamna “managementul modern al deseurilor”,de aceea “trag” in tinte false,impotrivindu-se unor astfel de intreprinderi.De ce nu deschid ochii sa vada in ce goapa imensa de gunoi isi duc zilele ? Constientizarea ar trebui facuta prin cresterea drastica a amenzilor aplicate tuturor poluatorilor,de la simplu cetatean la marii agenti economici.De ce n-o face cineva ? Din teama de a pierde votul populatiei ignorante ?Cindva ,in mandatul lui Emil Constantinescu,se luase decizia infiintarii pe linga primarii a unei Politii ecologice,un corp de agenti ecologici cu atributii de control-supraveghere a mediului ambiant.Din interese obscure s-a ales preaful de initiativa ,si gunoiul de noi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.