O conferinta de presa cu multe raspunsuri si subiecte incitante. Asa s-ar putea caracteriza in cateva cuvinte conferinta de presa a PRM Hunedoara, de ieri, la care a participat Costel AVRAM, presedintele Filialei Judetene a PRM Hunedoara, vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara si  Mihai  IRIMIE, candidat desemnat al PRM la functia de primar al comunei Soimus.

Presedintele PRM Hunedoara, Costel Avram considera ca decizia Comisiei Europene de a aproba acordarea de subventii Companiei Nationale a Huilei Petrosani este tardiva, dar totusi utila. „Din cele 50 de milioane de euro pe care Guvernul le poate aloca in acest an, se pare ca vor fi alocate doar 40, asta inseamna ca, din punctul lor de vedere, anumite mine trebuie inchise mai repede”, a declarat Costel Avram care a adaugat ca nu exista o strategie energetica: „Ce se va intampla cu CNH? Cu angajatii? Nu stie nimeni, va fi haos”, a declarat liderul PRM.

„Singura alianta pe care o va face PRM este cea cu hunedorenii”

In vederea alegerilor locale din acest an, presedintele Filialei Judetene a PRM Hunedoara, Costel Avram, a declarat ca, partidul pe care il reprezinta nu va incheia aliante electorale cu nicio formatiune politica. „Singura alianta viabila pe care o luam in calcul este cea dintre PRM si hunedoreni”, a declarat liderul PRM care a adaugat: „Nu noi, ci celelalte formatiuni ca PNL, PSD, PDL, UDMR sau UNPR vor avea dificultati in a cere votul populatiei, pana la urma, ei sunt cei care au condus Romania in ultimii 20 de ani, iar situatia in care se afla astazi tara li se datoreaza. Si asta pentru ca dupa 1989, in Romania a domnit legea bunului plac!”.

Costel Avram va candida la presedintia Consilului Judetean Hunedoara, pe listele de consilieri judeteni si pe lista PRM de consilieri locali la Petrosani.

Cine sunt candidatii?

PRM Hunedoara si-a propus sa obtina la alegerile locale peste 15% din voturile hunedorenilor, iar acest lucru este posibil. Costel Avram a declarat ca „in Valea Jiului depasim cu mult acest procent ca si cota de incredere si asta pentru ca, noi, cei de la PRM nu am mintit niciodata”. PRM va avea candidati la functia de primar in majoritatea

localitatilor din judet, insa exista unitati administrativ-teritoriale in care vor fi intocmite doar liste. „La Hateg il vom sustine pe Nicolae Timis, la Orastie inca discutam daca vom avea candidat, in Valea Jiului vom desemna candidati in toate localitatile, la fel si la Hunedoara, Simeria si Deva”, a declarat Costel Avram care a adaugat ca PRM isi propune dublarea numarului de consilieri locali si obtinerea a 4 mandate de consilier judetean.

Organizatia PDL Soimus a trecut in bloc la PRM

Mihai Irimie este candidatul PRM la functia de primar al comunei Soimus. In 2008, Mihai Irimie a candidat din partea PDL, iar acum a ales sa faca parte din echipa castigatoare, adica din echipa PRM. Alaturi de Mihai Irimie, in PRM se vor inscrie si membrii organizatiei PDL Soimus, aproximativ 180 de persoane. „Ne propunem sa indepartam dictatura USL din Soimus”, a declarat Mihai Irimie care a adaugat ca, in ciuda afirmatiilor din presa si in ciuda unui buget generos al comunei, in aceasta localitate inca lipseste apa curenta si gazul metan. „Primaria comunei Soimus are in acest moment peste 400 de miliarde de lei vechi datorii, cred ca oamenii trebuie sa stie pentru ce anume s-a indatorat comuna sub guvernarea locala a PSD”, a declarat Mihai Irimie.

A sociatia Intercomunitara Valea Jiului a scumpit apa in Valea Jiului

Referitor la o serie de afirmatii preluate de presa locala, cu privire la persoanele care au luat decizia majorarii pretului apei in Valea Jiului, Costel Avram a declarat: „Sunt un om de echipa si vreau ca in echipa sa ne asumam toti atat esecurile, cat si realizarile. Pretul apei n-a fost marit de Molot si Avram, ci de Asociatia Intercomunitara Valea Jiului din care fac parte cu drept de vot egal toti primarii din Valea Jiului. Politica de tarifare a fost stabilita cu acordul Asociatiei. Sigur, despre milioanele de euro pe care le-am adus tot noi pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare nu se sufla o vorba, dar intelegem si de ce”, a conchis liderul PRM.

Marius MITRACHE