7Omul de afaceri Alin Simota, ridicat de Crima Organizatã pentru cã ar fi condus o grupare specializatã în acte comise cu violentã, aflã dacã rãmâne, sau nu, în arest preventiv.

Magistratii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie judecã miercuri recursul formulat de toti cei cinci învinuiti pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare pe 29 de zile. Printre ei se aflã si afaceristul Alin Simota, care a fost ridicat de DIICOT de la domiciliul sãu din Petrosani si dus la audieri la Alba Iulia, iar alãturi de acesta mai sunt învinuite alte 7 persoane, constituite, spun anchetatorii, într-un grup infractional extrem de periculos, specializat în acte comise cu violentã. Toate persoanele retinute pe bazã de ordonantã au fost prezentate magistratilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivã, iar judecãtorii au admis propunerea atât pentru Simota, cât si pentru alte 4 persoane, respectiv Gheorghe Bota – în lipsã, Ioan Petru Moldovan, Florin Io an Muntean si Mircea Mihãitã Varodi, considerati a fi

„locotenentii lui Simota. Procurorii spun cã pânã acum, în acest dosar existã 10 – 11 pãrti vãtãmate, dar cercetãrile sunt în plinã desfãsurare.

Carmen Cosman