Pompierii din Petrosani, la 6 decenii

SAMSUNGPompierii de la Petrosani au sãrbãtorit, la sfârsitul sãptãmânii trecute, saizeci de ani de activitate. Cu o paradã militarã, responsabilii serviciului pentru situatii de urgentã au demonstrat încã o datã cã sunt pregãtiti, cã au cu ce sã actioneze si stiu ce au de fãcut.

La festivitãti a venit chiar seful ISU Hunedoara, maiorul Viorel Demean, cel care le-a multumit pompierilor de aici pentru fiecare interventie de pânã acum. „Aniversarea a 60 de ani, de  la data de 1 iunie 1953, când a luat fiintã compania de pompieri de la Petrosani, ne conferã plãcutul prilej sã evidentiem faptul cã, prin determinarea si profesionalismul oamenilor care compun acest colectiv azi, avem aici o echipã adevãratã. 9-1Valoarea Detasamentului Iancu de Hunedoara este datã de colectivul sãu, iar pe de altã parte, de calitatea umanã si profesionalã a fiecãrui membrual acestei comunitãti. În ultimii 60 de ani, toti au contrubuit la consolidarea statului de pompier,iar de-a lungul timpului ei si-au fãcut datoria exemplar. Fie cã a fost vorba de incendii, de actiuni de îndepãrtare e efectelor fenomenelor meteo periculoase, accidente rutiere, sau de muncã, ori actiuni de descarcerare, iar istoria a consemnat toate aceste evenimente”, a spus mr. Viorel Demean, seful ISU Hunedoara.

Oameni salvati de pompieri, pãduri scãpate din flãcãri si descarcerãri sunt doar câteva evenimente care i-au fãcut remarcati pe cei care acum compun Serviciul Special pentru Interventii în Situatii de Urgentã, iar la Petrosani acestia au mãrsãluit pe strãzi si au primit distinctii si diplome.

Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara, a mentionat cât de important este acest serviciu si cât de mult au ajutat acesti oameni în diferite actiuni, pânã acum. „Stim cã efortul lor este unul cu totul si cu totul special. Gânditi-vã cã ei sunt într-o alarmã permanentã. Ei sunt dispusi oricând sã plece în pericol. Avem în Hunedoara 11 module SMURD, iar de multe ori, în miez de noapte, am cãutat ,împreunã cu ei si cu jandarmii, cele mai bune solutii. Eu zic cã ei au dat dovadã de profesionalism si am reusit sã iesim cu bine din toate sitruatiile”, a spus prefectul Sorin Vasilescu.9-2

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.