Lume de basm pe strãzile din Petrosani

10Printi, printese, vampiri si animale. Municipiul Petrosani s-a transformat într-o lume de basm, sãmbãtã, când sute de copii au luat parte la parada costumelor de carnaval. Actiunea devenitã traditie  a fost organizatã de primãria din localitate cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

”De 1 iunie avem aceastã paradã a costumelor de carnaval si ne bucurãm cã e foarte multã lume si vremea ne ajutã. E o mare bucurie pentru noi toti”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Alãturi de edilul sef al municipiului s-a aflat si Monica Iacob Ridzi. De data aceasta, deputatul a intrat în rolul de mamã, care a participat cu Andrei, fiul familiei Ridzi la parada costumelor de carnaval.

10-1”Vom rãmâne pentru pãrintii nostri întotdeauna copii, asa cum si copiii nostrii sunt copii toatã viata indiferent de vârstã. Cu mic, cu mare ne bucurãm de ziua copilului si ne bucurãm cã vremea este alãturi de noi si cã sunt foarte multi copii din Petrosani alãturi de noi la aceastã manifestare frumoasã pe care a organizat-o primãria municipiului Petrosani. Si noi am venit cu Andrei, cu fiul nostru”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

10-2Toti copiii au îmbrãcat costume de carnaval si care mai de care s-a bucurat de personajul lui, chiar dacã nu toti stiau foarte bine sã si-l descrie. Carnavalul copilãriei este, în fiecare an, prilejul cel mai bun de a omagia copilãria, iar cei mici sunt foarte încântati sã participe la paradã.

Monika BACIU