7În zilele urmãtoare, la Mina Vulcan va fi numit un nou director, dupã ce conducerea Societãtii Nationale a Huilei va face nominalizarea.

Fostul director al unitãtii miniere de la Vulcan, Aurelian Enache a fost destituit din functie în cursul acestei sãptãmâni.

”A fost o schimbare de director, se mai întâmplã, nu esti director pentru toatã viata, nici ei, nici eu. Toti putem fi schimbati în orice zi, viata merge înainte. Nu cred cã este nici primul, nici ultimul schimbat în Valea Jiului. Problemele pot fi si mai vechi si mai noi, dar este un nou început. Sper sã iau o decizie astãzi (miercuri) sau mâine (joi) si sã numesc un nou director la Exploatarea Huilei Vulcan si sã continui activitatea în cel putin în parametri în care a functionat si cu directorul vechi”, a declarat Nicolae Drãgoi, director SNH Petrosani.

Potrivit lui Drãgoi, schimbãrile ce au avut loc la unitãtile miniere din Valea Jiului au avut rationamente strict profesionale nu politice.

”Nu am avut probleme. Eu luat decizii fãrã sã fiu influentat de factorul politic. Au fost unitãti miniere la care nu am fãcut schimbãri, a fost unitatea de la Livezeni unde s-a fãcut schimbare. Nu pot fi acuzat de numire politicã. La Lonea e domnul Zamfir, a fost inginer sef productie si la Lonea si la Petrila si la CNH, deci nu am luat decizii politice. Criteriul profesional a fost pe primul loc, înaintea factorului politic”, a mai spus sursa citatã.

De când este în fruntea Societãtii Nationale a Huilei, dar si în perioada în care Compania Nationalã a Huilei încã mai exista, Nicolae Drãgoi a fãcut mai multe schimbãri în structura de conducere a unitãtilor miniere din Valea Jiului.

Monika BACIU