Politist agresat dupã ce a fost confundat

Doi tineri din Valea Jiului riscã ani grei de puscãrie dupã ce au mers la pont ca sã batã un alt bãrbat. Au confundat blocul si au dat de un politist aflat în afara orelor de program care le-a tinut piept pânã au venit colegii lui. Cei doi sunt cercetati pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri si loviri si alte violente.

2_1siteScandalul provocat de cei doi tineri, N. Bogdan de 19 ani si V. Alexandru de 26, amândoi din Lupeni, a avut loc în toiul noptii într-un cartier al municipiului. Cei doi cãutau un al tânãr pe care aveau de gând sã-l batã, însã din cauzã cã erau bãuti au gresit blocul si apartamentul. „Era pe la ora 2 noaptea când am auzit scandal pe scarã. A fost dezastru, urlete si am sunat speriatã la 112. S-au bãtut, au intrat peste un om de la etajul I si au fãcut circ pânã au ajuns politistii de i-au potolit. Mi-a fost foarte fricã, aproape sã fac infarct”, a spus unul dintre martori. Când n-au mai avut rivali, cei doi au tãbãrât pe usa apartamentului unde credeau cã locuieste cel pe care vroiau sã-l batã. „Cãutau pe cineva, sã-l batã, îl strigau dar au confundat blocul. Au venit la pont, chititi sã-l rezolve pe respectivul. Cred cã-l omorau la cât de agresivi erau. Au început sã batã cu pumnii si picioarele în usã si când a iesit omul au sãrit la el iar unul a intrat în casã”, a spus Gheorghe A., un alt martor.

În loc de tintã au dat de politist

Ghinionul lor a fost cã la apartamentul unde cei doi credeau cã stã rivalul lor de fapt locuia un politist. Chiar dacã era în afara orelor de program, agentul a intervenit pentru a aplana conflictul pânã când au ajuns colegii lui. Omul legii a fost si el rãnit de bãtãusi. 2_2site„Eram acasã, în afara orelor de serviciu si am auzit cã se sparge un geam. Am iesit afarã sã vãd ce se întâmplã si am constatat cã douã persoane care nu erau din scarã, erau în altercatie cu doi vecini. Am intervenit pentru aplanarea conflictului pânã când au ajuns colegii mei. Unul a fãcut câtiva pasi la mine în locuintã, dar am reusit sã-l scot afarã. Într-adevãr cei doi erau foarte agresivi”, a declarat, Claudiu Mãrginean, politistul confundat de bãtãusi. Bãtãusii au fost retinuti de politistii din Lupeni pentru 24 de ore si urmeazã ca procurorii sã continue cercetãrile. „Cei doi au lovit mai multi cetãteni, un coleg de-al nostru care se afla în afara orelor de program a intervenit si împreunã cu patrula care a ajuns la fata locului au reusit aplanarea scandalului. Cei doi tineri sunt cercetati pentru ultraj contra bunelor moravuri, lovire si alte violente si violare de domiciliu. Au fost retinuti pe bazã de ordonantã urmând a fi prezentati la instantã pentru emiterea mandatului de arestare. Au motivat faptul cã se aflau în stare avansatã de ebrietate si nu si-au dat seama ce fac”, a declarat comisarul Dan Mocanu, seful Politiei Municipiului Lupeni. Tânãrul de 19 ani este o mai veche cunostintã a politistilor dupã ce a fost retinut, anul trecut, de cãtre ofiterii BCCO Alba pentru consum si detinere de substante stupefiante. Agresorii riscã între trei si zece ani de închisoare dacã vor fi gãsiti vinovati.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.