M așina poliției a fost atacată cu pietre de hoții care, se pare, fac legea în perimetrul fostei mine Petrila. Oamenii legii erau chemați de un paznic, care a fost amenințat de hoți, pentru că nu i-a lăsat să fure cărbune. Polițiștii s-au întors în cartierul de acolo cu efective mărite și au efectuat o percheziție.

Pentru că prin petrimetrul fostei mine Petrila trec garnituri de tren încărcate cu cărbuni, paznicii nu mai reușesc să facă față hoților care profită de schimbarea locomotivei, fix în perimetrul fostei exploatări. Așa s-a ajuns și ca mașina poliției să fie atacată cu pietre.
Poliția Orașului Petrila a fost chemată de un paznic, după ce au venit spre acesta doi bărbaţi necunoscuţi, care au intrat în baraca de la postul de pază, au sustras un registru și o lanternă şi l-au amenințat verbal pe paznic, întrucât nu au fost lăsați sa sustragă cărbune din perimetrul unităţii miniere (după care au părăsit zona). Și, în timp ce echipajul de poliție care a intervenit la eveniment se întorcea de la faţa locului, pe singura cale de acces în zonă, respectiv pe drumul ce separa orașul Petrila de municipiul Petroșani, în zona cartierului Bosnea din Petroșani, persoane necunoscute au aruncat, dintr-o zonă cu vegetaţie, pietre asupra autospecialei de poliție, provocând avarii ușoare caroseriei.
„Polițiștii continuă cercetările, atât sub aspectul comiterii infracțiunii de furt și amenințare, fapte comise față de paznicul unității miniere, dar și cu privi8re la comiterea infracțiunii de
distrugere a autospecialei de poliție”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În cursul zilei 9 noiembrie şi în noaptea de 9/10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Petrila, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Petroşani au descins în cartier.
„Au efectuat două acţiuni cu efective mărite în zona minei fostei Mine Petrila, în scopul identificării persoanelor care au comis infracţiunile reclamate şi a prevenirii unor infracţiuni de furt de cărbune din punctul de încărcare a vagoanelor ori a distrugerii instalaţiilor industriale”, a mai precizat Bogdan Nițu.
Oamenii legii spun că vor continua, în perioada următoare, acţiunile de prevenire şi combatere a unor fapte de natură penală şi/sau contravenţională, atât pe raza oraşului Petrila, cât şi pe raza altor localităţi din judeţ.
Diana Mitrache