S alvatorii minieri și de suprafață din România vin la Petroșani să se întreacă. Este un eveniment mult așteptat, după anii de pandemie, pentru că e nevoie de competitivitate și de aflarea unor tehnici noi.

Și, în plus, la INCD INSEMEX Petroșani, locul în care va fi întrecerea, vor ajunge cei mai mulți concurenți, de când s-a înființat acest concurs. INCD INSEMEX Petroșani a găzduit, an de an, cu excepția perioadei de pandemie, concursurile între salvatori. Este un
mod de a-i verifica, de a le da noi provocări și de a greși, mai bine în cadrul unui concurs, decât atunci când se întâmplă evenimente tragice. Așa că, săptămâna viitoare, salvatorii vin să se întreacă la Petroșani.
„Am bucuria să vă anunț în premieră că, săptămâna viitoare se va desfășura, după 3 ani de pauză, Concursul Național al Asociației Salvatorilor Minieri și de Suprafață. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât prezența anunțată este cea mai sporită de până acum, pentru că o să avem peste 100 de participanți”, a declarat dr ing Artur George Găman, directorul INCD INSEMEX Petroșani. Concursul are loc la Petroșani, în sălile de antrenament ale INCD INSEMEX, între 12 și 14 octombrie.
Diana Mitrache