Ajutorul de stat pentru CNH va fi analizat de catre CE in 22 februarie

Reprezentanta permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana de la Bruxelles a informat Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri ca decizia privind acordarea ajutorului de stat pentru unitatile miniere cuprinse in programul de inchidere al Companiei Nationale a Huilei Petrosani urmeaza sa fie analizata in cadrul intrunirii Colegiului Comisarilor din data de 22 februarie anul curent, se arata intr-un comunicat transmis luni, de reprezentantii CNH.

“In 10 decembrie 2010, Consiliul Uniunii Europene a emis decizia 787 prin care reglementeaza acordarea ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive”, se precizeaza in document.

In baza acestei decizii, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a inaintat Comisiei Europene, spre avizare, documentatia de acordare a ajutorului de stat pentru 3 unitati miniere din Valea Jiului, care sunt cuprinse intr-un program de inchidere.

Platile compensatorii pentru persoanele disponibilizate, conform programului de restructurare a CNH-SA din 2011 si sumele aferente facilitatilor pensionarilor sunt cuprinse in documentatia inaintata si supusa analizei Comisiei Europene, mai precizeaza documentul.

Marius MITRACHE

2 thoughts on “Ajutorul de stat pentru CNH va fi analizat de catre CE in 22 februarie

 • 13 februarie 2012 at 19:18
  Permalink

  Sa se respecte data de 22 Februarie pentru a primi avizul de la Bruxelles iar Ministerul Economiei sa acorde subventia sa nu amane cu minciuni prin olteni gorjeni infiltrati de Condescu in ministere pentru a baga bete in roate mineritului Vaii Jiului(Sorin Gaman,Maricel Hoara,…sau Moata de la Ministerul Munci si olteni de la Ministerul de Finante).

  Reply
 • 14 februarie 2012 at 04:25
  Permalink

  100 de disponibilizati, din 900, in strada… Putini… foarte putini. Presimt ca nici luna asta nu vor primi ultima transa de bani…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *