C onsiliul Județean Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului social de zi Centrul de zi de recu-perare pentru copii, telefonul copilului Deva.

Conducerea DGASPC Hunedoara a solicitat reoganizarea centrului de zi de recuperare, prin introducerea componentei ”telefonul copilului”. Conducerea DGASPC Hunedoara precizează că pe lângă activitățile de recuperare, în cadrul centrului se vor desfășura și activități de identificare și evaluare a riscurilor, asistare și consiliere pentru toți copiii victime ale diferitelor forme de abuz, neglijare sau exploatare care apelează numărul unic 119.
”Serviciul social de zi Centrul de recuperare pentru copii telefonul copilului Deva este compus din două compartimente: compartimentul de recuperare a copiilor care are ca scop incluziunea socială a copiilor cu nevoi special, de prevenire a abandonului și instituționalizare a copiilor și compartimentul ”telefonul copilului” care este un serviciu pentru protecția copilului și a persoanelor vulnerabile social, de tip permanent, a cărui misiune este să primească sesizările telefonice cu privire la situațiile de abuz, neglijare și exploatare a copilului, victime ale violenței în familie, persoane vulnerabile social, să asigure consiliere telefonică în aceste situații și să intervină prompt în cazurile urgent prin intermediul unor echipe mobile”, arată CJ Hunedoara.
La începutul acestui an, s-a înființat Telefonul Copilului 119, un serviciu care va fi disponibil non-stop, potrivit anunțului făcut de Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şansă, Gabriela Firea. Începând cu data de 5 ianuarie, la linia de tip Telverde pot fi anunțate cazuri privitoare la copii, apelul putând fi efectuat chiar de micuții în cauză. Apelul este gratuit.
Monika BACIU