A proape 250.000 de lei au plătit proprietarii instalațiilor de transport pe cablu din Straja pentru curentul electric consumat.

Și, cu toate acestea, nu au scumpit tarfele, spun cei care gestionează la munte acest sistem și care au crescut, la începutul sezonul puțin prețurile, față de anul trecut, fără să știe ce îi așteaptă.
„Am venit cu 10%, ca să mărim la salarii. Așa am socotit noi. Nu ne-am gândit nicio clipă la curent, când am făcut prețurile. Avem multe instalații pe cablu consumatoare de curent. Ca să vină oamenii, să aleagă Valea Jiului, am ținut prețurile ca să poată să schieze la noi oricând. Că e luni, marți, vineri sau duminică. Iar pe luna ianuarie a venit factura de 3 ori mai mult, față de perioada în care anul trecut am consumat cel mai mult curent, dar instalațiile au mers de dimineață până seara. Facutra este de 246.000 de lei”, a spus Emil Părău, proprietar de instalații de transport pe cablu.
Tarifele, însă, rămân aceleași, chiar dacă proprietarii de pensiuni și instalații pe cablu vor fi nevoiți să renunțe la o parte din profit.
„Este în timpul jocului și oamenii și-au făcut rezervări. Ei deja știu prețurile. Vin aici inclusiv în luna martie, iar noi acum ce să facem?”, a mai adăugat Emil Părău.
Mai mult, ca să atragă tinerii la munte, vinerea trecută a fost toată ziua gratis pe instalațiile de transport pe cablu, pentru copiii și elevii, cvare au putut prezenta un carnet de note. Totul pentru a le arăta tuturor că vacanața de iarnă era bine-venită și ar fi putut să aducă un mic profit celor din acest domeniu.
Diana Mitrache