Iată că după 15 ani, Jiul și Steaua București se reîntâlnesc din nou, e drept, de data asta într-un joc amical. Puternica echipă (de altădată) din Ghencea, acum rebrenduită în Liga a II-a, își reîncarcă forța și palmaresul, cu intenția de a reveni pe prima scenă. Încurcatele ițe ale verdictelor judecătorești au plasat echipa la acest nivel, „ruptă” din F.C.S.B.-ul lui Becali, încercând să-și croiască o nouă identitate.

În prezent, echipa din Ghencea, este ocupanta locului 6 în Liga a II-a, echipa fiind reactivată din campionatul 2017-2018, când a reapărut în Liga a IV-a. Echipa beneficiază de noul stadion „Steaua” (Ghencea), cu 31.254 locuri.
În 2020-2021, Steaua a căștigat barajul de promovare în Liga a II-a, eliminând echipele Mostiștea Ulmu și C.S.Afumați.
Noul stadion a fost inaugurat pe 7 iulie 2021, într-un meci amical cu echipa sârbă O.F.K.Belgrad, la fel ca și în aprilie 1974, când a jucat la inaugurarea de atunci cu aceiași echipă, pe atunci, din Iugoslavia!
Actuala echipă este antrenată de Daniel Oprița (47 ani). Dintre cei mai titrați jucători ai echipei, îi amintim pe Adr.Ilie, Oroian, Călințaru, Enceanu, Pacionel, Chipirliu, Buhăescu, Val. Bărbulescu sau Băjenaru.

PENTRU JIUL,
UN AMICAL DE LUX
Dincolo de prezența celor două echipe la amicalul din Ghencea de azi, la orele 1200, Jiul și Steaua readuc la zi o istorie comună, consumată în timp de 78 de ori, la nivelul Diviziei „A”. Vom fi la fața locului pentru a retrăi momentele unor decenii trecute, cu generațiile actuale de jucători a celor două echipe.
Jiul s-a deplasat în Capitală de marți, 1 februarie, înnoptând la un hotel bucureștean, urmând a se întoarce imediat după meci la Petroșani.
Vom fi acolo, pentru a imortaliza momentul, cu speranța că vom vedea o partidă care să facă cinste celor două nume care s-au întâlnit de atâtea ori, Jiul și Steaua.

GENU TUȚU