S -a produs un dezechilibru în Sistemul Energetic Național, din cauza Complexului Energetic Hunedoara.

Practic, din cauza unei defecțiuni la sistemul de alimentare al cazanului ce funcținează acolo, activitatea de producție a energiei electrice a fost oprită. Temporar, spun cei de la Complexul Energetic Hunedoara, care au recuperat ulterior.
„Am avut o sincopă la Paroșeni, una care a fost de scurtă durată. S-a spart în cazan o țeavă, pe care am remediat-o în aproximativ 5 ore după care am reluat activitatea și săptămâna trecută a funcționat termocentrala”, a explicat Cristian Roșu, administrator
special la CEH.
Administratorul CEH spune că totul s-a întâmplat din cauza vechimii instalației de la Termocentrala Paroșeni, lucru care a făcut și un dezechilibru în siatemul energetic național.
„Vorbim despre o termocentrală veche, cu un cazan vechi, cu lipsă de investiții. De la Revoluție încoace nu știu dacă s-a făcut vreo investiție acolo, ca de altfel, la orice mină din Valea Jiului și noi încercăm să funcționăm așa cum putem să ducem lucruile mai departe”, mai spune Cristian Roșu.
Termocentrala de la Paroșeni s-a oprit săptămâna trecută joi, iar, din cauza problemelor apărute, a pornit abia vineri. Din acest motiv, în sistemul energetic național s-a produs dezechilibru. Practic, potrivit directorului de la Termocentrala Paroșeni, Doru Vișan, Transelectrica va emite o factură pentru că CEH a ofertat înainte cu o zi partea lor de energie, însă, din cauza defecțiunii, nu a putut să o producă. Ca atare, factura va trebui plătită.
Diana Mitrache