Au trăit 50 sau chiar mai bine de 60 de ani împreună. Au trecut prin viață cu tot ce a însemnat cândva regimul comunist, dar acum, sunt mândri că soarta i-a adus împreună. Vorbim de cuplurile omagiate la Petrila, iar printre cei felicitați s-a numărat și familia pe care Valeria Popescu, de la Salvați Copiii, și-a întemeiat-o cu soțul său, Florică.

În atmosferă de Crăciun, cu colinde și șampanie, 9 cupluri minunate, de oameni din Petrila, au fost premiate pentru longevitate. Este un gest minunat, pe care comunitatea îl face pentru cei ce ne sunt mereu exemple. Și așa și sunt, dacă este să luăm în calcul că, unul dintre cuplurile felicitate este și cel din care face parte femeia care a salvat mii de copii din ghearele sărăciei, Valeria Popescu. Cum a ajuns aici este o întâmplare fericită, pentru că iubirea a adus-o aproape de Jiu.
„Cred că dragostea este motivul care ne-a făcut să trecem acești ani împreună. Dar nu e suficient să spun că am fost împreună, au fost ani minunați. Eu, când felicit pe cineva la nuntă, îi spun că îi doresc o căsnicie ca a mea. Și prin asta, am spus tot. Ne-am cunoscut în studenție, ne-am căsătorit, nunta a fost în sala de lectură a căminului 13, cu profesorii și de aici tot o veselie am fost”, a spus Valeria Popescu, fosta președintă a Salvați Copiii Hunedoara.
Și cine a cunoscut-o pe Valeria Popescu știe ce om minunat a fost mereu, așa că soțul nu a făcut decât să o compleeze. „Așa a fost întotdea-una soția mea. Încă eu o mai trăgeam așa de mânecă, să nu se tot bage. Dar toate ne-au mers bine. Parcă au trecut prea repede. Ar mai trebui”, a spus, vizibil emoționat și Florică Popescu.

„Eu am luptat enorm să ajung în Valea Jiului, că era aproape de satul Rău Bărbat, unde aveam mama și copilul. Din 76 sunt cetățean al Văii Jiului”, a mai completat Valeria Popescu.
Dar alături de Valeria și Florică Popescu, au fost premiați azi și oameni cu peste 6 decenii de viață împreună. „În 20 august, anul acesta, noi am împlinit 65 de ani de căsnicie. Ne-am căsătorit în 1956, 20 august. Să vă spun ceva deosebit, nu am. Am dus o viață normală de la început și până acum”, a spus și Constantin Miu, pensionar.
Pentru că toți ne oferă exemple, primarul a fost cel care le-a mulțumit pentru că sunt oameni din Petrila.
„Eu mă bucur și vreau să vă spun că toți ne sunteți un exemplu de viață pentru comunitatea noastră. Sunteți cei care ați muncit din greu și ați prins și anii comunismului, când se lucra și duminica.
Așa cum am spus, pentru noi, toți sunteți un exemplu, că ați reușit să mențineți o căsnicie, timp de 50, 60 de ani, un lucru foarte important”, le-a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Pentru ei, toți au ciocnit un pahar de șampanie și au cântat La mulți ani! Cei felicitați acum sunt: Constantin și Margareta Miu, Petru și Voichița Mirci, pentru cei 65, respectiv 60 de ani împreună, dar și Ilie și Ana Bucșa, Ion și Viorica Răduianu, Iosif și Doina-Angela Negru, Vasile și Lidia Gavril, Doina și Miron Dioane și, desigur Florică și Valeria Popescu.
Diana Mitrache