Deși a fost închis după ce nimeni nu mai venea să se vaccineze, centrul de la Petrila poate funcționa doar după-amiaza, acum. Este o decizie justă, legată de faptul că medicii nu au încă programul stabilit, dar tot s-au găsit oameni revoltați că nu se pot vaccina când doresc ei.

Restricțiile impuse la începutul acestei săptămâni îi fac pe oameni să se înghesuie la centrele de vaccinare, iar la orele la care acestea sunt funcționale, oamenii se înghesuie. La Petrila, luni au fost 100 de oameni care s-au vaccinat la centrul redeschis la Casa de Cultură Ladislau Schmidt, dar marți dimineață, cei care au venit au avut surpriza să fie închis. Și asta, i-a revoltat.
„Am venit să mă vaccinez de dimineață și programul e de la ora 15,00. Ce program e ăsta? De ce nu vin de dimineață, dacă spun că trebuie să se vaccineze oamenii? Până acum nu m-am vaccinat. E adevărat. Că mi-a fost frică și chiar și acum îmi este. Dar nu am ce să fac, că trebuie să plec din țară și nu mă lasă altfel. Ce fac fără vaccin?
Nu mă lasă nici în magazine. Nu mai vin. Mă duc și dau 50 de euro și îmi dă cineva hârtie și gata”, a fost reacția unei doamne care se grăbea să își facă vaccinul.
„Eu fac doza 3. Asta este, acum aștept să deschidă. E programul așa, îl respectăm”, a spus un alt domn care venise să ia programul.
Primarul spune că peste 100 de oameni s-au vaccinat în prima zi a acestei săptămâni, când centrul s-a deschis tot după-amiază. Dar medicii încă nu au putut să își organizez activitatea ca să vină și de dimineață. „Asta este posibilitatea cu resursa umană pe care o avem. Medicii și asistenții sunt disponibili, în această perioadă, de la ora 15,00, până seara târziu. Dacă o să reușim să cooptăm și alți medici și interesul va fi la fel de ridicat pentru vaccinare, vom schimba programul și vom încerca să facem program și de dimineață”, a mai spus și Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
În județul Hunedoara sunt deschise 12 centre de vaccinare, iar în Valea Jiului sunt cele din Petroșani, Petrila, Vulcan și Lupeni.
La Spitalul de Urgență din Petroșani, oamenii pot opta pentru vaccinul Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, centrul fiind deschis de la 8,00 la 20,00, iar în week-end de la 9,00 la 13,00.
La Lupeni, se face vaccinul Pfizer și Johnson, programul fiind zilnic de la 8,00 la 14,00. La cinematograful din Vulcan, oamenii se pot imuniza cu serul Johnson și Pfizer, zilnic de la 8,00 la 15,00. și la Petrila, programul este de la 15,00 la 19,00.
Diana Mitrache