O lume desprinsă din poveștile copilăriei a fost realizată cu croșeta și andrelele de o pensionară din Petroșani. O girafă uriașă, care parcă vine din celebrul film animat Madagascar, șoricei, ursuleți, albinuțe, ori chiar o bufniță care își rotește capul, sunt micile creații ce pot deveni oricând o jucărie preferată de copii.
Doamna Matilda Cîmpeanu a realizat mici opere de artă, din lână colorată, sau din pluș, un material moale și pufos. Creațiile ei sunt personaje de basm și desene animate și, poate cea mai spectaculoasă este o girafă de un metru înălțime, la care doamna ne spune că a lucrat vreo săptămână. L-a întruchipat chiar și pe motanul Silvester, ori pe șoricelul Jerry, un vulpoi roșu, un urs aidoma celui din serialul cu Mr Bean, o albinuță minunată, sau chiar o lume subacvatică și pentru fiecare și-a folosit pur și simplu inspirația.
„Mie mi-a plăcut întotdeauna arta, pictura, desenul și am și pictat și am și desenat, iar acum am și multe tricotaje. Ceea ce e frumos mi-a plăcut. Girafa mi-a luat cam o săptămână, timp în care am lucrat de dimineață până seara. E destul de mult, că lucrez fără întrerupere și mă opresc doar să mănânc. E pasiunea mea”, ne spune doamna Matilda Cîmpeanu, pensionară din Petroșani.

Pasiunea pentru frumos o vezi la doamna Matilda încă de la ușă, unde avea un preș la fel croșetat de mâna sa pricepută. Totul este inspirație de moment. Și, cine vrea, poate să le cumpere, prețurile fiind accesibile și pleacă de 30 de lei. „Mă mai uit la poze, mă mai inspir și din realitate. Prețul pe care îl fixez este în funcție de material, de complexitate. De exemplu cele micuțe, pentru copii, sunt 30 de lei. Pe girafă am cerut 200. Șoricelul 130, la fel și motanul. Le fac din ață și tot felul de materiale pe care le găsesc, sau de pluș, că e foarte moale pentru copiii mici, care vor dormi cu ele în brațe”, mai afirmă doamna.
Ca să stea în picioare, ori ca să își rotească capul, cum este cazul bufniței, doamna Matilda a creat adevărate mecanisme, pe sârme, acoperite bine, ca niciun copil să nu se rănească. Jucăriile stfel confecțiomate pot deveni parteneri de joacă pentru orice copil pasionat de jucăriile plușuri.
Doamna Matilda ne-a mărturisit că nu se plictisește niciodată și că totul face parte din terapia prin care caută să uite de boala care o macină. „Nu am timp să fac tot ce mi-aș dori. Aș vrea tare multe să fac și, din păcate, nu o să mai am timp. Acum, de când sunt bolnavă, lucrez. Este terapie, pentru că eu am Parkinson și e foarte bine să pun mâîinile la muncă, pentru a opri tremuratul mâinilor și și mintea mi-e pusă la contribuție”, spune Matilda Cîmpeanu.
Oricine dorește să cumpere astfel de obiecte, o poate face căutând-o pe doamna Matilda la adresa de pe facebook. Poveștile spuse seara pentru orice micuț, prind viață în mâinile femeii care spune că va lucra până ce boala îi va permite. Terapia cu croșeta și andrelele este ca o cură de vindecare, iar cei mici se vor bucura nespus, la vederea unei astfel de jucării.
Diana Mitrache