M ai multe cadre didactice de la universități mari din țară vor ține cursuri la Universitatea din Petroșani.

În urma lipsei cadrelor didactice au existat anumite probleme în ceea ce privește acreditarea departamentului de pregătire pedagogică dar acest lucru nu înseamnă că a fost retrasă acredi­tarea. Pentru remedierea deficiențelor în ceea ce privește cadrele didactice Universitatea din Petroșani a primit un an de grație.
”Noi am intrat prima dată în acest an în procesul de acreditare a departamentului de pregătire pedagogică. Este o singură problemă pe care o avem, și anume aceea a cadrelor didactice cu pregătire în managementul educațional, cu pregătire în tehnologia educației, cu doctorat în acest domeniu. Nu am avut o singură doamnă profesor care a ieșit la pensie, avem o colegă care este psiholog dar care este la specializare în Statele Unite și ca atare nu am mai acoperit toate disciplinele cu cadre didactice titulare cu grad de conferențiar și profesor universitar. Avem o șansă cu o doamnă care are doctoratul în științele educației și am lansat niște parteneriate cu universități cunoscute din România prin care cadre universitare de la Cluj și București să vină și să predea la noi. Avem un an de grație, pentru că nu ni s-a retras de tot această acreditare, în care să putem îndrepta aceste lucruri. Respectiv dotarea cu cadre didactice”, a declarat Prof Univ dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Astfel, până anul viitor, conducerea instituției de învățământ superior din Valea Jiului are termen pentru a acoperi posturile pentru care nu există personal didactic calificat.
Monika BACIU