Sindicatele din energie au participat la protestul oragnizat de Cartel Alfa. Este un prim protest, dintr-un amplu șir de manifestări ce vor avea loc în mai multe locuri din țară, iar liderul de la Termocentrala Mintia a explicat ce caută energeticienii noștri acolo.

Sindicaliștii de la Mintia au liuat decizia de a fi alături de cei din întreaga țară la protestul început în Baia Mare. Spun că se întâmplă prea multe lucruri cu care nu sunt de acord și că întreg sistemul energetic național poate fi în pericol.
„Este o manifetsre de protest organizată de Confederația Națională Cartel Alfa. Facem o caravană care începe la Baia Mare și va termina la București. Vom străbate mai multe județe ale țării. Vom merge la Zalău, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov. Caravana are ca scop trezirea la realitate a Guvernului care dorește doar înghețarea veniturilor rromânilor, dar lasă libertatea de a se mări prețurile în continuare”, a spus Cristian Iștoc, lider Sindicatul Solidaritatea Mintia.
Dar sindicaliștii din Hunedoara spun că rolul lor este să atragă atenția și asupra a ceea ce se petrece cu sistemul energetic național. „O să tragem un semnal de alarmă cu privire la soarta sistemului energetic național, pentru că, dacă tot vorbim de Baia Mare, unde ne aflăm acum, săptămâna trecută, am avut acea pană de curent care a lovit 6 județe din nord-vestul țării. Și încercăm să îi trezim pe cei de la Guvern, ca să ia măsurile necesare pentru asigurarea securității sistemului energetic național”, a mai spus Iștoc.
Protestul a avut loc în fața Prefecturii din Maramureș, iar protestatarii au cerut; un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, inclusiv cele medicale, deblocarea negocierii colective, taxare justă, dar dar și aplicarea corectă a legislației.
Diana Mitrache