Șomerii din Petroșani și Orăștie așteptați la cursuri

După ce a fost pe locul I în țară ca număr de cursuri de calificare organizate în 2020, AJOFM Hunedoara propune alte cursuri pentru șomerii de la noi. În două dintre centre vor fi organizate programe de calificare, așa încât oamenii care vor un job să își poată găsi mai ușor de lucru.

AJOFM Hunedoara intenționează ca pentru luna februarie 2021 să organizeze 4 programe de formare profesională pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă.
„Șomerii înscriși la noi în căutarea unui loc de muncă și-au manifestat interesul pentru cursurile de formare profesională. Încheiam anul 2020, primul județ pe țară în ceea ce privește organizarea de cursrui. Am avut 32 de programe de formare profesională. În luna ianuarie nu am început niciun curs, Dar pentru luna februarie avem 4 cursuri de calificare și inițiere, care vor porni. La Petroșani avem un curs de coafor, unul de confecționer articole textile și unul de sudor. Mai avem și la Orăștie un curs de inspector resurse umane”, a spus Georgeta Tomuță, șefa AJOFM Hunedoara.
Cursul de coafor durează 720 ore, iar locaţia de desfăşurare este la centrul de lângă liceul industrial din Petroșani.
Cursul de confecționer asamblor articole din textile, practic croitor, durează 360 ore și are loc în aceiași locație, iar cel de sudor electric tot 360 ore durează. Cursul de Inspector/Referent resurse umane ține doar 60 ore, iar locaţia de desfăşurare este la Orăștie.
În județul Hunedoara, din cauza pandemiei, am avut nu mai puțin de 60.000 de oameni șomaj tehnic, iar lor li se adaugă și cei care au stat acasă cu copiii, aflați în teleșcoală.
Diana Mitrache