Lucrari de reparatii de aproape 4 milioane

Autoritatile locale de la Uricani au scos la licitatie un contract de lucrari de reparatii de aproape 4 milioane de lei. Contractul presupune ”executie lucrari în cadrul proiectului Reabilitare poduri si punti pietonale”.  3.746.693 de lei este valoarea contractului.

Contractul este finantat din bugetul M.L.P.D.A., prin Programul Programul National de Dezvoltare Locala, Subprogramul Regenerare urbana a municipiilor si oraselor – Domeniul realizare / modernizare / reabilitare de poduri, podete, pasaje sau punti pietonale.

”Podurile si puntile pietonale ce fac obiectul acestui proiect sunt în administrarea orasului Uricani, judetul Hunedoara – sunt amplasate în Uricani, Valea de Brazi si Campu lui Neag, apartinand domeniului public al orasului”, arata documentatia.

Este pentru a doua oara cand contractul este scos la licitatie de autoritatile locale din Uricani. Obiectivele ce vor fi reabilitate sunt podul Cîmpu lui Neag, podul Valomir, punte pietonala Cîmpu lui Neag, punte pietonala Valea de Brazi şi punte pietonala oraş Uricani.
Podul Campu lui Neag a fost realizat în anul 1972. Podul existent este un pod metalic cu lungimea de 34,07 metri.

”Suprastructura podului este realizata din profile metalice I24 şi I30, avand tipul îmbracaminţii pe pod din podine de lemn. Suprastructura metalica este sprijina pe 2 culei şi 2 pile centrale din beton cu înalţimi de 3,80 m fiecare. Datorita intemperiilor aceste grinzi metalice şi restul elementelor au suferit degradari şi pericliteaza trecerea pe pod”, arata documentaţia.

Podul  Valomir a fost construit în anul 1948 şi are o lungime de 31,30 metri.
”Conform recomandarilor expertizei tehnice de înlocuire a structurii de rezistenţa şi de imposibilitatea ancorarii cablurilor purtatoare datorita situaţiei din teren, puntea existenta este necesar a fi înlocuita cu o punte noua cu 3 deschideri în loc de 2”, arata documentul.

Puntea Campu lui Neag a fost executata în anul 1957.

”Puntea pietonala de la Campul lui Neag ce traverseaza Jiul de Vest are o structura cu doua deschideri egale (20,87 m) ce reazema pe doua culei. Aceasta se afla într-o stare avansata de degradare. Conform recomandarilor expertizei tehnice de înlocuire a structurii de rezistenţa şi de imposibilitatea ancorarii cablurilor purtatoare datorita situaţiei din teren, puntea existenta este necesar a fi înlocuita cu o punte noua cu deschiderea mai mica”, arata documentul. Puntea Valea de Brazi şi puntea din oraşul Uricani au fost realizate tot în anul 1957. Ambele  sunt într-o stare de degradata.  Proiectul este finanţat din bugetul M.L.P.D.A., prin Programul Programul Naţional de Dezvoltare Locala.

Cosmin BACIU

Advertisements