Parchezi pe locul rezervat, plăteşti mai mult

De sâmbătă, cei care parchează pe locul rezervat persoanelor cu dizabilităţi, riscă amenzi usturătoare. Cuantumul acestora este mai mare şi şoferii grăbiţi, ori ignoranţi, pot scoate din buzunar până la 10.000 de lei, dar riscă şi să rămână fără maşină. Au fost instituite noi amenzi pentru cei ce parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi. Acestea au intrat în vigoare de sâmbătă 25 iulie 2020.
Legea nr. 145/2020, stabileşte că şoferii care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 10.000 de lei, precum şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv. Până acum, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei şi cu ridicarea mijlocului de transport parcat  necorespunzător.
Mai mult, de acum, constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se face de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Parchezi pe locul rezervat, plăteşti mai mult

  • 27 iulie 2020 la 12:45
    Permalink

    Da ce salariu aveti vo8 ma in groapa aia de gunoi? Pardon, Valea Jiului. Sunteti dracu voi, gunoaielor.

  • 27 iulie 2020 la 17:14
    Permalink

    bai rahat cu ochi, din moment ce citesti ziarul online, inseamna ca ai plecat de aici. speli vase prin italia? sau speli nemti la cur? noi astia putinii care am ramas, cam stim de ce am ramas, nu? daca pe tine te.a obligat viata sa pleci, nu tre sa ne faci pe noi gunoaie, untermensch ce esti. ce ceapa ma.tii de relevanta are commentul tau la articolul cu pricina? e usor sa stai in spatele tastaturii sa vb. zdapi ce esti. daca esti asa vocal, lasa un mail, sa ne dam intalnire. as vrea sa.mi zici in fata ce ai scris mai sus.

Comentariile sunt închise.