Constantin Apreutesei a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.  Bărbatul din Uricani, în prezent deţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, n-a reuşit să convingă instanţa de judecată. Magistraţii au dispus ca predarea lui să se realizeze în  termen de cel mult 10 zile de la data stabilită de comun acord cu autorităţile judiciare spaniole,  unde este cercetat pentru omor. Individul ar fi ucis un marocan iar pe altul l-ar fi rănit grav într-un atac armat ce a avut loc în Spania. Uricăneanul a revenit în ţară în încercarea de a-şi pierde urma. A acţionat alături de un alt individ pe care-l cunoscuse în puşcărie.
Constantin Apreutesei are 39 de ani, din Uricani, a fost condamnat de mai multe ori pentru trafic de droguri, inclusiv în perioada în care în care se afla după gratii.
În crima comisă în Spania a avut şi un complice, Liviu Dumitru în vârstă de 29 de ani, un alt recidivist cu care hunedoreanul s-a cunoscut în penitenciar. Apreutesei a fost  liberat condiţionat în ianuarie 2019, după o condamnare pentru droguri, beneficiind şi de prevederile legii recursului compensatoriu. Cei doi bănuiţi că ar fi comis un omor prin împuşcare şi o tentativă de omor în Marbella, Spania, ar fi comis fapta la data de 15 noiembrie 2019. Fapta de omor a fost comisă cu o armă de foc. Considerat deosebit de periculos, uricăneanul a fost capturat de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au emis pe numele său un mandat provizoriu de arestare preventivă în vederea extrădării către autorităţile spaniole. Cei doi suspecţi au mai fost capturaţi în februarie anul  acesta de trupele speciale şi arestaţi, însă extrădarea către spanioli lor nu s-a realizat. În 2013, Apreutesei a fost trimis în judecată pentru că a adus jumătate de kilogram de cannabis din Spania în România din care a vândut o parte în oraşele Uricani şi Lupeni din Valea Jiului. Drogurile au fost cumpărate din Malaga şi le-a trimis cu autocarul  în România. Şi în puşcărie şi-a  continuat activitatea infracţională fiind învinuit că a introdus în Penitenciarul Bârcea Mare aproximativ două kilograme de haşiş.
Maximilian Gânju