9.85 cea mai mare medie de admitere la UPET

Prima etapă de admitere la studiile universitare de licenţă şi de masterat de la Universitatea din Petroşani s-a încheiat. Au fost afişate rezultatele în urma admiterii.
Potrivit rectorului Universităţii din Petroşani, s-a înregistrat un record în ceea ce priveşte înscrierile. Aproape 500 de concurenţi s-au înscris doar pentru concursul de admitere la studiile de licenţă. Cea mai mare medie de admitere la Facultatea de Mine a fost 9,42, în timp ce la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică cea mai mare medie a fost 9.44. La Facultatea de Ştiinţe, cea mai bună medie de admitere este de 9.85. Cea mai mică medie de admitere este 5.36 şi este a unui viitor student la Facultatea de Mine, domeniul Mine, Petrol şi Gaze. De precizat este faptul că este cea mai mică medie la studiile bugetate.  Cea mai mare concurenţă a fost la Facultatea de Ştiinţe din cadrul instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului.  În perioada 24 – 28 iulie este programată etapa pentru confirmarea locului ocupat prin concurs, 30 iulie – afişarea rezultatelor etapei a II-a a concursului de admitere, iar în 31 iulie – parcurgerea de către candidaţii din “Lista de aşteptare” a etapei “confirmarea locului ocupat prin concurs” şi afişarea rezultatelor acestora. Taxa de înmatriculare (30 lei pentru studii de licenţă, 60 lei studii de master) trebuie achitată din momentul în care aţi fost declarat admis, începând din 24 iulie până în 28 iulie pentru confirmarea locului, iar dovada plăţii trebuie prezentată la secretariatul facultăţii. Este nevoie de diplomele în original pentru confirmarea locurilor „român buget” (fără taxă).
Cosmin BACIU

2 comentarii la „9.85 cea mai mare medie de admitere la UPET

 • 26 iulie 2020 la 22:53
  Permalink

  Felicitari viitorilor studenti iar Universitatea Petrosani isi merita locul in topul universitatilor de valoare

 • 27 iulie 2020 la 07:47
  Permalink

  …poate media din clasele V-VIII. O Universitate care iti ofera o diploma si cam atat. Cei care termina nu au nici o oportunitate de a se angaja in Valea Jiului sau chiar in judet pe studiile finalizate. Desigur te poti angaja ca si vanzator intr-un magazin, la canapele, la volane, sau pe cele cateva locuri scoase de CEH (dar unde trebuie ceva Euroi ca doar pe studii nu merge..).
  Minunata perspectiva pentru studentii UPET….

Comentariile sunt închise.