5.000 de turiști, la Straja

Au fost aproximativ 5 mii de oameni în stațiunea Straja și salvamontiștii spun că week-end-ul a fost unul plin. Încă de vineri, cei din stațiune au anunțat că se deschide și pârtia de sub telegondolă, un lucru extrem de așteptat de schiori.

Oamenii din munte le-au atras tuturor atenția să fie prudenți și să respecte distanțarea, regulile de protecție sanitară și să nu plece în trasee lungi, că e ceață și există și pericol de avalanșă.
Toate pârtiile au fost pregătite în week-end și mii de oameni și-au rezervat un loc în cabanele de la Straja. Echipa Salvamont a fost la datorie și le-a cerut tuturor prudență.
„Până duminică, afluența turistică va depăși cu mult cifra de 5.000 de turiști la Straja. Cu toate că vineri este ceață, funcționează toate instalațiile din partea superioară, Constantinescu, Mutu, Canal, Platoul soarelui și Pârtia Sfântul Gheorghe și, de sâmbătă, se va deschide și pârtia de sub telegondolă, pe toată lungimea ei”, a spus, la începutul week-end-ului, George Resiga, șef la Salvamont Straja.
Potrivit ANM, stratul proaspăt de zăpadă depășește 40 -50 cm, chiar și pe versanții nordici, la
altitudini de sun 1.800 de metri, lucru ce poate favoriza avalanșele.
Tocmai de aceea, salvamontiștii le-au cerut celor din munte să schieze doar în zonele amenajate.
„Nu putem vorbi de avalanșe pe zonele schiabile amenajate, dar în afara acestora, pe zona de creastă, sau sub creastă, există cornișe depuse la vânt. Acestea, dacă sunt abordate direct, se pot rupe și pot declanșa avalanșe. Îi sfătuiesc pe cei ce iubesc schiul de tură să evite zonele acestea și multă precauție să aibă atunci când traversează unghiurile de pantă, că pot declanșa avalanșe ”, a mai adăugat George Resiga, șef Salvamont Straja.
La Straja, încă de vineri, erau 3.000 de turiști, iar stațiunea a devenit una extrem de atractivă pentru toată lumea. A nins și ajutați și de tunurile de zăpadă,
cei din stațiune au amenajat toate pârtiile.
Tot aici, de luni, încep taberele de copii, pentru că a venit și vacanța.
Diana Mitrache
Foto Facebook
Complex Montan Straja