Doi pompieri aflați în timpul liber au fost primii care au intervenit la incendiul declanșat astăzi în municipiul Petroșani.
Două case particulare, un garaj și un autoturism au fost cuprinse de flăcări, iar primii care au intervenit au fost Plt. adj. Dragos Raul Chiriac și Plt. adj. sef Claudiu Liviu Zoran, doi salvatori din cadrul Detașamentului Petroșani, care se aflau în apropiere.

“Cei doi au dat dovadă de curaj și profesionalism, reușind să limiteze extinderea incendiului și să transmită eficient și corect datele reale din teren echipajelor care se îndreptau spre locul evenimentului. Un ofițer și 15 subofițeri s-au deplasat la incendiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, în sprijinul acestora intervenind și SVSU Petrila. Din clădirile incendiate au fost evacuate de urgență 5 butelii. Din fericire, datorită intervenției rapide a pompierilor militari, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Roxana Mateuț, purtător de cuvant ISU Hunedoara