1 Iunie Ziua Internationalã a Copilului

Ziua internationalã a Copilului, sãrbãtoritã în fiecare an în data de 1 Iunie este asteptatã cu nerãbdare de toti copiii. Geanina Marina Ianc, director general DGASPC spune cã,  la fel ca în fiecare an, aceastã zi va fi sãrbãtoritã si de copiii aflati cu mãsurã de protectie în serviciile subordonate ale Directiei în mod cu totul festiv, copiii beneficiind de o masã festivã, petreceri si voie bunã. Din dorinta de a aduce un moment de bucurie si culoare în sufletele acestora vor fi organizate activitãti de recreere si petrecere a timpului liber astfel:
– copiii aflati cu mãsurã de protectie în Centrul de Plasament Brad vor pleca într-o excursie la Sarmizegetusa Regia unde vor organiza jocuri si concursuri sportive si la întoarcerea în centru vor fi asteptati de personal cu o petrecere surprizã.
– tot de o excursie se vor bucura si copiii din Centrul de Plasament Lupeni care vor petrece ziua la Cheile Butii.
– de 1 Iunie Clubul Lions este alãturi de copiii din Centrul de Plasament Orãstie derulând împreunã jocuri în aer liber, întreceri sportive, desene pe asfalt iar ziua se va încheia în ritm de dans în cadrul unei minidiscoteci.
– copiii din cadrul Centrelor pentru copii cu dizabilitãti Hunedoara vor vizita Grãdina Zoologicã din localitate, restul zilei o vor o petrece în curtea centrului unde vor participa la un picnic, vor organiza concursuri sportive si de desene pe asfalt.
– în Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Hunedoara copiii se vor bucura de activitãti în aer liber, de concurs de desene pe asfalt. Un tânãr îsi va sãrbãtori majoratul împreunã cu colegii într-un cadru festiv.
– de 1 Iunie copiii Centrului de Plasament pentru Copilul cu Handicap si Apartamentului Familial Vulcan vor participa la activitãtile organizate la centrul de echitatie al Asociatiei Parco Cavalli, apoi vor servi pizza în oras.
– Centrul Specializat de zi pentru resocializarea copilului predelincvent si delincvent provenit din familii dezorganizate Petrosani organizeazã pentru copii douã excursii. În data de 30.05.2019 copiii vor vizita obiectivele turistice din Deva si Hunedoara si vor servi masa la  Mc-Donalds, urmând ca în sãptãmâna urmãtoare sã viziteze Grãdina Zoologicã de la Râmnicu-Vâlcea.
Devenitã deja o traditie, actiunea “O jucãrie pentru fiecare” organizatã de cãtre Biblioteca Judeteanã “Ovid Densusianu” în preajma zilei de 1 Iunie, aduce si în acest an bucurie copiilor aflati în centrele din Brad, Lupeni, Vulcan si Petrosani oferindu-le acestora  jucãriile donate.